Nov 23, 2022 | Uncategorized

Bean Teepee | Οικογενειακός Κήπος Φαγητού
Salary

Job Overview

Bean Teepee | Οικογενειακός Κήπος Φαγητού

Το teepee με φασόλια είναι μια όμορφη κατασκευή κήπου που φιλοξενεί αναρριχώμενα φασόλια για εύκολο μάζεμα σε έναν λαχανόκηπο. Τα παιδιά λατρεύουν τα φασολάκια γιατί κρύβονται σε ένα σκιερό οχυρό κήπου με ατελείωτες ποσότητες θρεπτικών φασολιών για υγιεινό σνακ.

Το Been teepees δομείται εύκολα και τα φασόλια πολλαπλασιάζονται πολύ τους θερμότερους μήνες.

Εξοπλισμός & Σχεδιασμός

Bean Teepee

Τα teepees Bean μοιάζουν με τα teepees των ιθαγενών Αμερικανών. Το σχέδιο της κατασκευής είναι πόλοι από μπαμπού που συγκρατούνται μαζί με κορδόνι. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με φασόλια αναρρίχησης αντί για παραδοσιακό ύφασμα. Τα φασολάκια έχουν πόρτες πλάτους 3 ποδιών για εύκολο μάζεμα και διασκέδαση στο παιχνίδι.

Το ύψος του φασολιού θα πρέπει να φιλοξενεί ένα όρθιο παιδί που παίζει κρυφτό ενώ τσιμπολογάει φρέσκα φασόλια. Το ιδανικό ύψος είναι 6 πόδια από το έδαφος μέχρι εκεί που είναι δεμένα τα κοντάρια. Η βάση του teepee πρέπει να έχει πλάτος 5 πόδια για να μην το χτυπήσουν τα παιδιά.

Τα παιδιά θα πρέπει να μπορούν να κινούνται μέσα στο μπλουζάκι και ο προστιθέμενος χώρος επιτρέπει στους ενήλικες να εισέλθουν στο teepee για να μαζέψουν φασόλια. Τα φασολάκια προσφέρουν αισθητική αξία στους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς κήπους.

Τα φασόλια μειώνουν την απειλή κρυοπαγήματος για το φυτό, επειδή το σχήμα φιλοξενεί ζεστασιά. Οι νυχτερινές θερμοκρασίες άνω των 55°F είναι ιδανικές για την κατασκευή φασολιών και τη φύτευση σπόρων.

Κατασκευάστε εύκολα ένα teepee με φασόλια, τοποθετώντας το στο τέλειο σημείο στον κήπο σας και χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που κάνει την κατασκευή παιχνιδάκι. Το αυτόματο πότισμα θα κάνει ακόμα πιο εύκολη την καλλιέργεια φασολιών και η προσθήκη ανθισμένων αμπελιών θα δώσει το στυλ σας στο teepee.

Το καλύτερο σημείο για ένα Teepee με φασόλια

 • Δέχεται τουλάχιστον πέντε ώρες ήλιο καθημερινά
 • Δεν είναι στη σειρά των θυελλωδών ανέμων
 • Ο χώρος είναι 5×5 πόδια
 • Χαλαρό, γόνιμο έδαφος κήπου βάθους τουλάχιστον 18 ιντσών, όπου τα φυτά και τα ζιζάνια αναπτύσσονται καλά

Ο εξοπλισμός για την κατασκευή ενός Teepee Bean περιλαμβάνει:

 • Έξι έως οκτώ μανταλάκια σκηνής
 • Έξι έως οκτώ κοντάρια μπαμπού μήκους 10 ποδιών, λεπτές ράβδοι πείρου ή πλαστικοί πάσσαλοι ντομάτας
 • Σπάγγος κήπου
 • Κορδόνι κουζίνας
 • Μια λαστιχένια σφύρα
 • Ένα βασικό όπλο
 • Κομποστάστε εάν το έδαφος είναι αργιλώδες ή άγονο
 • Αναρρίχηση σε σπόρους ή σπορόφυτα φασολιών

Οι καλύτεροι σπόροι φασολιών αναρρίχησης περιλαμβάνουν:

 • φασόλι
 • Αναρωτιέται το Κεντάκι
 • Μπλε του Κεντάκι
 • Scarlet emperor runner bean (έχει όμορφα κόκκινα λουλούδια)
 • Λευκό γυναικείο φασόλι
 • Κόκκινο φασόλι
 • Φασόλι Polestar
 • Ασιατικό φτερωτό φασόλι
 • Τεμπέλης νοικοκυράς φασόλι
 • Κροταλία κοντάρι φασόλι
 • Μπλε φασόλι πόλων λίμνης

Προαιρετικό διάλυμα ποτίσματος

Τα φασόλια χρειάζονται πολύ νερό για να αναπτυχθούν στις υψηλές θερμοκρασίες της άνοιξης και του καλοκαιριού. Ένας απλός σπιτικός εύκαμπτος σωλήνας καταιωνιστήρων εμποδίζει τα παιδιά να λασπώσουν πολύ όταν παίζουν μέσα στο teepee. Ο εύκαμπτος σωλήνας παρέχει μια αργή αλλά σταθερή ροή αντί για μια αναπνοή νερού.

Προετοιμάστε ένα αυτόματο σύστημα ποτίσματος για να το τυλίξετε γύρω από το teepee:

 1. Κόψτε έναν λεπτό σωλήνα 10 ποδιών που τρέχει γύρω από το teepee δύο φορές
 2. Χρησιμοποιήστε ένα τρυπητή για να μετατρέψετε τον εύκαμπτο σωλήνα σε ψεκαστήρα με λεπτές τρύπες
 3. Τυλίξτε τον εύκαμπτο σωλήνα γύρω από το teepee πριν τα κλήματα ανέβουν στους βλαστούς
 4. Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα σε μια βρύση για καθημερινούς ψεκασμούς

Προαιρετική προσθήκη λουλουδιών

Μόνο τα κόκκινα φασόλια αυτοκράτορα έχουν κόκκινα λουλούδια. Προσθέστε ορειβάτες λουλουδιών στο teepee με φασόλια για επιπλέον πιτσαρία και χρώμα. Προσθέστε μόνο έναν ανθισμένο σπόρο για κάθε δύο σπόρους αναρριχώμενων φασολιών. Μην προσθέτετε αρωματικά λουλούδια αμπέλου που προσελκύουν τις μέλισσες στα φασολάκια, εάν τα παιδιά παίζουν μέσα στα μπισκότα.

Οι καλύτεροι ορειβάτες λουλουδιών για προσθήκη περιλαμβάνουν:

 • Παραδεισένιες γαλάζιες πρωινές δόξες
 • Nasturtiums
 • μπιζέλια
 • Φεγγαρολούλουδα
 • Μελισσόχορτα
 • Φασόλια υάκινθου
 • Κυπαρίσσια αμπέλια
 • Ψεύτικα αμπέλια ορτανσίας

Πώς να φτιάξετε ένα Teepee Bean (Οδηγίες βήμα προς βήμα)

Bean Teepee

Η κατασκευή ενός teepee με φασόλια είναι συναρπαστική και τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν εάν θέλουν να ασχοληθούν με την κηπουρική. Δώστε σε ένα παιδί ένα μικρό φτυάρι για να βοηθήσει στην προετοιμασία του εδάφους και να φυτέψει τους σπόρους.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να φτιάξετε ένα teepee με φασόλια στον κήπο:

Βήμα 1: Προετοιμάστε το έδαφος

Χαλαρώστε το χώμα πάνω από την περιοχή στην οποία θα σταθεί το φασόλι. Χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι για να σκάψετε 18 ίντσες στο έδαφος. Συνδυάστε το κομπόστ με τη γη εάν δεν είναι γόνιμο ή εάν έχει άργιλο. Τα βιολογικά κομπόστ και τα κομπόστ μανιταριών λειτουργούν καλά για λαχανόκηπους.

Βήμα 2: Τακτοποιήστε τα μανταλάκια

Τα μανταλάκια σκηνής βοηθούν στον καθορισμό του σημείου που κάθε κοντάρι μπαμπού μπαίνει στο έδαφος. Σχεδιάστε να κρατήσετε μια πόρτα 3 ποδιών ανοιχτή. Τοποθετήστε τα μανταλάκια σκηνής σε έναν κύκλο για να καλύψετε την υπόλοιπη περιοχή 5×5 ποδιών. Μια απόσταση 20 ιντσών ανάμεσα στα μανταλάκια είναι ιδανική. Χτυπήστε τα μανταλάκια στα σημειωμένα κενά.

Βήμα 3: Ανταλλάξτε τα μανταλάκια με πόλους

Αντικαταστήστε κάθε μανταλάκι σκηνής με ένα κοντάρι από μπαμπού. Χρησιμοποιήστε το λαστιχένιο σφυρί για να χτυπήσετε τους χοντρούς πόλους από μπαμπού στο χώμα υπό γωνία 45°, βάθος 18 ιντσών. Επαναλάβετε την ανταλλαγή μέχρι να αντικατασταθεί κάθε μανταλάκι σκηνής. Τα μπαστούνια πρέπει να γέρνουν το ένα προς το άλλο στη μέση.

Βήμα 4: Δέστε τους πόλους

Χρησιμοποιήστε το πιστόλι συρραπτικού για να στερεώσετε το άκρο του σπάγγου κήπου στην κορυφή των βλαστών μπαμπού ακριβώς κάτω από το σημείο στο οποίο διασταυρώνονται μεταξύ τους. Δουλέψτε το κορδόνι γύρω από το σταυρό για να δημιουργήσετε μια σταθερή συγκράτηση μεταξύ των πόλων και συρράψτε το ακραίο κομμάτι σπάγγου στην ίδια θέση με το πρώτο.

Βήμα 5: Πλέξτε το κορδόνι της κουζίνας

Μόλις το πλαίσιο του teepee σταθεί εύρωστο, χρησιμοποιήστε το κορδόνι της κουζίνας για να κάνετε κύκλους γύρω από την περίμετρο. Χρησιμοποιήστε το πιστόλι συρραπτικού για να στερεώσετε την αρχή της χορδής και περιστρέψτε τη χορδή σφιχτά γύρω από κάθε πόλο. Ξεκινήστε από το κάτω μέρος του teepee και περάστε μια θηλιά γύρω από το πλαίσιο 10 ίντσες πάνω από το έδαφος.

Περάστε το κορδόνι στον επόμενο στύλο και γυρίστε το σφιχτά γύρω από τον στύλο. Το κορδόνι της κουζίνας θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό για να τραβήξει τη δομή μαζί, αλλά όχι τόσο σφιχτό ώστε να καταρρέει το teepee προς τα μέσα. Επαναλάβετε τους κύκλους με χορδές γύρω από ολόκληρο το πλαίσιο του teepee κάθε 10 ίντσες μέχρι να φτάσετε στην κορυφή.

Βήμα 6: Σχηματίστε το χώμα

Δημιουργήστε αναχώματα χώματος γύρω από κάθε πόλο μπαμπού τώρα που η δομή είναι έτοιμη. Κάθε ανάχωμα χώματος πρέπει να φιλοξενεί εύκολα δύο σπόρους φασολιών σε απόσταση 3 ιντσών μεταξύ τους.

Βήμα 7: Φυτέψτε τα φασόλια

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή τα δάχτυλα του μικρού σας βοηθού κήπου για να πιέσετε μια τρύπα 1 ίντσας στα χώματα σε κάθε πλευρά του βλαστού μπαμπού. Μην φυτεύετε σπόρους στην πόρτα του teepee.

Βήμα 8: Ποτίστε τους σπόρους φασολιών

Το teepee φασολιών πρέπει να κεντραριστεί σε ένα ηλιόλουστο μέρος, όπου θα χρειαστεί υγρό χώμα. Ποτίστε τους σπόρους των φασολιών κάθε πρωί πριν ανέβει η ζέστη από το έδαφος και ποτίστε τους σπόρους ξανά αφού τελειώσει η κορύφωση του ήλιου αργά το απόγευμα.

Μην ψεκάζετε τους σπόρους ή τα σπορόφυτα με πλημμυρικό σωλήνα. Ένα απαλό πασπάλισμα είναι καλύτερο για σπόρους και σπορόφυτα.

Βήμα 9: Βοηθήστε το Teepee να αναρριχηθεί

Τα φασόλια φυτρώνουν σε μία με δύο εβδομάδες. Αφήστε τα φασόλια να μεγαλώσουν στο ύψος του πρώτου κύκλου χορδής γύρω από το πλαίσιο του teepee φασολιών. Προσαρμόστε απαλά τις άκρες των φύτρων των φασολιών στους πόλους από μπαμπού και στο πλαίσιο του κορδονιού, δένοντάς τα χαλαρά με κορδόνι κουζίνας.

Βήμα 10: Διαλέξτε τα φασόλια

Τα φασόλια Pole και climber χρειάζονται 65–80 ημέρες για να δώσουν υγιεινά φασόλια. Διαλέγετε τα φασόλια από το εσωτερικό του teepee φασολιών μία φορά την εβδομάδα για να επιτρέψετε στο φυτό να ανθίσει όλο το καλοκαίρι. Αφαιρέστε τα μαραμένα λουλούδια από τα αμπέλια μία φορά την εβδομάδα εάν τα έχετε φυτέψει ως προαιρετικό επιπλέον.

Αφήστε τα φασόλια να μαραθούν και ρίξτε τους σπόρους μέχρι τις δύο τελευταίες εβδομάδες του καλοκαιριού.

Βήμα 11: Αφαιρέστε τη δομή

Τα teepees Bean μπορούν να αφαιρεθούν μετά το τέλος της σεζόν ή το σχέδιο μπορεί να αντέξει μέχρι τη νέα σεζόν. Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα ξανά στην αρχή της νέας σεζόν για να κάνετε τα bean teepees γερά ξανά χρησιμοποιώντας τη δομή της περασμένης σεζόν.

Οφέλη Bean Teepee

Bean Teepee

Τα φασόλια είναι πανέμορφες κατασκευές κήπου που διπλασιάζονται ως εύκολη συλλογή λαχανικών. Η κατασκευή ενός φασολιού DIY αυξάνει την ομορφιά οποιουδήποτε κήπου και είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την καλλιέργεια πολλών τύπων φασολιών αναρρίχησης.

Τα φασολάκια απευθύνονται επίσης στα παιδιά που απολαμβάνουν την ευθύνη της κηπουρικής με τους γονείς τους. Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν κρυφτό, να διαβάζουν τα αγαπημένα τους βιβλία και να τρώνε υγιεινά σνακ μέσα σε φασόλια.
Job Requirements
Job ResponsibilitiesMore Latest Jobs