Nov 23, 2022 | Uncategorized

Φράχτης Wattle | Οικογενειακός Κήπος Φαγητού
Salary

Job Overview

Φράχτης Wattle | Οικογενειακός Κήπος Φαγητού

Ο φράχτης wattle είναι ένας υφασμένος ξύλινος φράκτης που χρησιμοποιείται ως φράκτης κήπου, διαχείριση ζώων και σχεδιασμός εξωτερικού χώρου.

Η περίφραξη Wattle είναι δημοφιλής στους κηπουρούς επειδή είναι μια φθηνή, βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση σε κοινές επιλογές περίφραξης, όπως κρίκος αλυσίδας ή στύλος. Υπάρχουν επίσης μερικά υπέροχα φυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γύρω από τη γραμμή του φράχτη.

Οι πλεκτοί φράχτες είναι επίσης εύκολο να κατασκευαστούν και δημιουργούνται με υλικά που βρίσκονται συνήθως στη φύση.

Τι είναι το Wattle Fence;

παραδοσιακό φράχτη

Οι φράχτες κατασκευάζονται με την ύφανση λεπτών δενδρυλλίων ή ραβδιών που ονομάζονται «υφαντές» ή «μεγάλοι» ανάμεσα σε μεγαλύτερους ξύλινους στύλους που ονομάζονται «πωλήσεις». Τα τμήματα ή οι πίνακες του φράχτη ονομάζονται “εμπόδια”.

Οι φράχτες Wattle κατασκευάζονται με πολλά διαφορετικά σχέδια, όπως ύφανση καλαθιού, λυγαριά και ψαροκόκαλο.

Αυτοί οι φράχτες μπορούν να μετακινηθούν εάν πονταριστούν σε ξύλινη βάση. Διαφορετικά, οι φράχτες είναι χτισμένοι στο έδαφος.

Μεσαιωνικός φράχτης Wattle

Υπήρχαν φράχτες χρησιμοποιείται από τη νεολιθική εποχή σε όλη την Ευρώπη ως προστασία για τα ζώα, τον έλεγχο της διάβρωσης κατά μήκος των ποταμών και για την προστασία των παρασίτων μακριά από τις καλλιέργειες.

Η περίφραξη Wattle ήταν ευρέως δημοφιλής κατά τον Μεσαίωνα γιατί παραδοσιακά παρασκευαζόταν από δενδρύλλια και κλαδιά από κοντινά ξύλα όπως ιτιά, φουντουκιά και σκλήθρα.

Σύγχρονος φράκτης Wattle

Οι σύγχρονοι φράχτες είναι παρόμοιοι με τον μεσαιωνικό φράχτη, αλλά έχουν αναπτυχθεί για να περιλαμβάνουν νεότερα ξύλα όπως το μπαμπού και μια ευρύτερη ποικιλία μεθόδων ύφανσης.

Οι φράχτες Wattle χρησιμοποιούνται πλέον σε πολλούς κήπους και εξωτερικούς χώρους ως μπορντούρες, προστασία των καλλιεργειών και ως οπτικές δομές που προσθέτουν υφή και ποικιλία.

Υλικά περίφραξης Wattle

Οι φράχτες Wattle κατασκευάζονται από μια ποικιλία τύπων ξύλου ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τη μέθοδο ύφανσης. Τα μαλακότερα και πιο εύκαμπτα ξύλα είναι ιδανικά για την παραδοσιακή λυγαριά και την λυγαριά, ενώ η σκληρή ξυλεία χρησιμοποιείται για φράχτες καλαθοπλεκτικής. Το χρωματιστό ξύλο προσθέτει μια διακοσμητική γοητεία στην περίφραξη λουλουδιών.

Μπαμπού

Το μπαμπού είναι χρήσιμο επειδή είναι κοινό σε όλο τον κόσμο, είναι εύκαμπτο και χωρίζεται εύκολα σε μικρότερα πηχάκια για ύφανση. Λεπτές σανίδες από μπαμπού μπορούν επίσης να υφανθούν σφιχτά για να δημιουργήσουν φράχτες ή οθόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μπαμπού κοντά, μπορείτε να το αγοράσετε online:

Φουντουκιά

Το Hazel έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά στην περίφραξη των υδάτων λόγω της τεράστιας διαθεσιμότητάς του ως αποτέλεσμα της παράδοσης αντιστοίχισηόταν τα δέντρα κόβονται στη βάση με αποτέλεσμα τα ταχέως αναπτυσσόμενα δενδρύλλια που συλλέγονται τακτικά.

Ένα δέντρο φουντουκιάς παρέχει δεκάδες δενδρύλλια που είναι εύκαμπτα και εύχρηστα κατά την εκτόξευση, και το μούλιασμα της φουντουκιάς στο νερό θα αναζωογονήσει την ευελιξία της οποιαδήποτε στιγμή μετά την κοπή.

Υπάρχουν πολλά ποικιλίες φουντουκιού που αναπτύσσονται στη Βόρεια Αμερική, επομένως είναι εύκολο να αναπτυχθούν ή αγοράζω απο το Ιντερνετ.

ιτιά

Η ιτιά χρησιμοποιείται για ζωντανούς φράχτες και κατασκευές, επειδή τα κομμένα δενδρύλλια και τα κλαδιά ριζώνουν στο έδαφος και αρχίζουν να αναπτύσσονται.

Ένας ζωντανός φράκτης ιτιάς λειτουργεί επίσης ως ένα υπέροχο καφασωτό για αναρρίχηση φυτών και λουλουδιών.

Η ιτιά είναι κοινή στη Βόρεια Αμερική και αναπτύσσεται καλύτερα σε υγρά, εύκρατα ή ψυχρά κλίματα. Εάν η φυσική ιτιά δεν είναι διαθέσιμη, μπορεί να είναι αγοράστηκε διαδικτυακά.

Άλλα είδη ξύλου

Το σκληρό ξύλο – όπως η σκλήθρα, το κεράσι και το γλυκό κάστανο – χρησιμοποιείται σε φράχτες με μοτίβα καλαθοπλεκτικής, αλλά είναι δύσκολο να διαχειριστεί όταν υφαίνουν μικρότερα σχέδια.

Το Dogwood και τα χρωματιστά ξύλα χρησιμοποιούνται σε φράχτες για μια πιο διακοσμητική εμφάνιση.

Υπάρχουν πολλές επιλογές ξύλου που λειτουργούν καλά για την κατασκευή ενός φράχτη, επομένως είναι εύκολο να βρείτε υλικά αναζητώντας τροφή.

Η κοπή δενδρυλλίων ή η φρέσκια ανάπτυξη παρέχουν το πιο εύκαμπτο και εργάσιμο ξύλο για το λούσιμο.

Πώς να φτιάξετε έναν φράχτη Wattle

ένας άντρας που φτιάχνει ένα φράχτη

Η κατασκευή ενός φράχτη είναι μια απλή διαδικασία και ένα πάνελ φράχτη μπορεί να κατασκευαστεί σε μόλις τρεις ώρες ανάλογα με το μήκος και το ύψος του φράχτη.

Εάν το ξύλο προέρχεται από αναζήτηση τροφής ή κλάδεμα κήπου, οι φράχτες μπορούν να κατασκευαστούν δωρεάν ή πολύ φθηνά, αλλά η αγορά ξύλου, όπως το μπαμπού, ξεκινά από 150 $.

Προμήθειες φράχτη Wattle

Τα περισσότερα εργαλεία και προμήθειες περίφραξης βυθού βρίσκονται συνήθως σε υπόστεγα κηπουρικής και πολλές ακριβές προμήθειες μπορούν να αντικατασταθούν με πιο οικονομικές επιλογές.

Για την κατασκευή ενός φράχτη, θα χρειαστείτε:

  • Ένα χωμάτινο τρυπάνι, φτυάρι ή εκσκαφέας μετά από τρύπες για τη δημιουργία οπών για κάθε πάσσαλο
  • >Ένα τρυπάνι ξύλου και μια ξύλινη βάση εάν κατασκευάζεται ένα κινητό εμπόδιο
  • Ένα σφυρί, ένα ξύλινο σφυρί ή μια βαριοπούλα για να βάζετε πασσάλους στο έδαφος ή στο βασικό ξύλο
  • Ψαλίδι κήπου, κουρτίνες ή μεταλλικό πριόνι για να κόβετε δενδρύλλια και αχρησιμοποίητα κλαδιά
  • Μια μεζούρα ή ένα μέτρο για τη μέτρηση του ιδανικού ύψους και μήκους του φράχτη
  • Πάσσαλοι και δενδρύλλια στο επιλεγμένο ξύλινο υλικό

Όταν συλλέγετε το ξύλινο υλικό σας, χρησιμοποιήστε αυτό το διάγραμμα ως οδηγό:

Στοίχημα (Ένας πάσσαλος για κάθε 1 1/2 πόδια φράχτη) Τουλάχιστον 2 ίντσες σε διάμετρο και 1 πόδι ψηλότερο από το επιθυμητό ύψος φράχτη.
Υφαντές (12 υφαντές ανά κάθε κατακόρυφο πόδι κάθε πλαισίου) Τουλάχιστον 1/2 ίντσα σε διάμετρο και τουλάχιστον 3 πόδια μήκος.

Οι φράκτες Wattle μπορούν να προσαρμοστούν για να ταιριάζουν στις ανάγκες κάθε κατασκευαστή, επομένως η ποσότητα του υλικού θα εξαρτάται από κάθε έργο.

Για παράδειγμα, οι ισχυρότεροι φράχτες θα χρειαστούν παχύτερους πασσάλους που τοποθετούνται πιο κοντά μεταξύ τους, ενώ οι κοντύτεροι φράχτες θα έχουν λεπτότερους πασσάλους και πιο εύκαμπτες υφαντές.

Οδηγίες DIY

Πριν ξεκινήσετε ένα φράχτη, είναι σημαντικό να συγκεντρώσετε προμήθειες και ξύλινο υλικό. Η συλλογή επιπλέον ξύλου είναι χρήσιμη σε περίπτωση που οι υφάντριες σπάσουν ή δεν είναι κατάλληλοι για βούρτσισμα.

Εάν προτιμάται ένας καθαρός φράκτης, κόψτε τυχόν κλαδιά παραφυάδων ή φυλλώδη κλαδιά από τα δενδρύλλια της υφαντικής.

Βήμα πρώτο: Σχεδιάστε το σχήμα και το μήκος του φράχτη Wattle

Τα υλικά και το σκηνικό αλλάζουν τον τρόπο κατασκευής ενός φράχτη, επομένως η αρχή με ένα σχέδιο είναι χρήσιμη. Χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι ή ένα ραβδί για να χαρτογραφήσετε το έδαφος που θα βρίσκεται ο φράχτης.

Εάν ο προγραμματισμένος φράκτης θα έχει μη γραμμικό ή κυκλικό σχήμα, η χαρτογράφηση του σχήματος με έναν εύκαμπτο σωλήνα μπορεί να βοηθήσει τους κατασκευαστές να οπτικοποιήσουν πού πρέπει να πάνε τα στοιχήματα.

Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για να μετρήσετε το μήκος του φράχτη και να σημειώσετε πού θα βρίσκονται οι πάσσαλοι. Εάν κατασκευάζεται ένας κινητός φράκτης, σημειώστε στο ξύλο βάσης όπου θα τρυπηθούν οι πάσσαλοι.

Οι μέσοι φράχτες κατασκευάζονται με έναν πάσσαλο κάθε 18 ίντσες.

Βήμα δεύτερο: Σκάψτε ή ανοίξτε τρύπες πασσάλων

Χρησιμοποιήστε έναν τρυπάνι γείωσης ή έναν εκσκαφέα μετά την τρύπα για να δημιουργήσετε ομοιόμορφες τρύπες στο έδαφος για να μπουν οι πάσσαλοι. Φροντίστε να σκάψετε κάθε τρύπα αρκετά ευρεία ώστε να χωράει ο πάσσαλος, αλλά με διάκενο λιγότερο από 1/2 ίντσας γύρω από το πλευρές για αποτροπή ταλάντωσης.

Ένα βάθος πάσσαλου 1 ποδιού στο έδαφος θα εξασφαλίσει ότι το πάσσαλο έχει αρκετή λαβή στη γη.

Εάν η γη είναι βραχώδης, το ένα πόδι μπορεί να μην είναι δυνατό, επομένως οι κατασκευαστές θα πρέπει να δοκιμάσουν κάθε πάσσαλο για να βεβαιωθούν ότι η λαβή στη γη είναι αρκετά σταθερή για να στηρίξει τον φράκτη.

Το υγρό, ζεστό χώμα είναι το πιο εύκολο στη χρήση.

Για ένα κινητό εμπόδιο, ανοίξτε τρύπες στο ξύλο βάσης. Βεβαιωθείτε ότι κάθε τρύπα έχει την ίδια διάμετρο με τον πάσσαλο, έτσι ώστε ο πάσσαλος να εφαρμόζει άνετα. Σφυρηλατήστε τους πασσάλους στην ξύλινη βάση για να εξασφαλίσετε μια σφιχτή εφαρμογή.

Βήμα τρίτο: Ύφανση

Ξεκινήστε από την κορυφή, την αριστερή πλευρά του φράχτη με τις πιο χοντρές και μακρύτερες υφάντριες και αρχίστε να πλέκετε το ξύλο μπροστά από τον πρώτο πάσσαλο και πίσω από τον δεύτερο πάσσαλο.

Συνεχίστε εναλλάξ προς τα πίσω και προς τα εμπρός γύρω από τους πασσάλους μέχρι να φτάσετε στην άκρη του υφαντή. Εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπροστινό και πίσω μέρος του φράχτη, βεβαιωθείτε ότι η άκρη της υφαντικής σπρώχνεται στο πίσω μέρος του φράχτη.

Ξεκινώντας από εκεί που τελείωσε η πρώτη υφάντρια, πάρτε την επόμενη υφάντρα και πλέκετε προς την ίδια κατεύθυνση. Οι υφαντές μπορούν να τυλιχτούν η μία γύρω από την άλλη ή οι άκρες μπορούν να μείνουν στο πίσω μέρος με τουλάχιστον μερικά εκατοστά να προεξέχουν.

Συνεχίστε την ύφανση προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι να φτάσετε στο τέλος του φράχτη. Αφήστε το πλεονάζον ξύλο να εκτείνεται πέρα ​​από το φράχτη, καθώς θα καθαριστεί αργότερα.

Ξεκινήστε από την αριστερή πλευρά του φράχτη με την επόμενη σειρά υφαντών, εναλλάσσοντας την ύφανση πίσω προς τα εμπρός, από μπροστά προς τα πίσω μέχρι να πλέξετε έξι δενδρύλλια. Στη συνέχεια, σπρώξτε τα δενδρύλλια προς τα κάτω στο κάτω μέρος του φράχτη.

Συνεχίστε την ύφανση και πιέζοντας την ύφανση προς τα κάτω μέχρι να φτάσετε στο τελευταίο επάνω πόδι των πασσάλων.

Βήμα τέταρτο: Καθαρίστε και ολοκληρώστε το φράχτη σας

Πάρτε ψαλίδι κήπου, κοπτήρες ή ένα πριόνι για να κόψετε τις υφάντριες που εκτείνονται πέρα ​​από το άκρο του φράχτη. Οποιαδήποτε φυλλώδη κλαδιά ή άκρες υφαντικής μπορούν να υφανθούν στην κορυφή του φράχτη για να προσφέρουν επιπλέον ύψος ή διακόσμηση.

Βεβαιωθείτε ότι οι υφαντές έχουν ωθηθεί προς τα κάτω για να προσθέσουν ένταση και δύναμη στο φράχτη.

Πόσο θα διαρκέσει ένας φράχτης Wattle;

Ένας φράκτης θα διαρκέσει για 10 χρόνια ή περισσότερο, ανάλογα με το κλίμα και τη διατήρηση που χρησιμοποιείται. Τα υγρά ή θυελλώδη περιβάλλοντα θα φθείρουν τους φράχτες γρηγορότερα από τα ξηρά κλίματα, αλλά οι ιστορικοί φράχτες που υπάρχουν ακόμα αποδεικνύουν ότι αυτός ο φράκτης μπορεί να διαρκέσει για γενιές με μικρές επισκευές.

Το πράσινο ή βρεγμένο ξύλο θα στεγνώσει με τον καιρό και μπορεί να καθίσει σε διαφορετικό σχήμα ή ύψος. Εάν ο φράκτης δεν είναι αρκετά δυνατός ή έχει διαμορφωθεί σε ανεπιθύμητο σχήμα, μπορούν να προστεθούν νέα υφαντήρια και πασσάλους ανά πάσα στιγμή.

Ένα μείγμα 50/50 από λινέλαιο και νέφτι θα διατηρήσει τους φράχτες και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ξύλου.

Wattle Fence Ideas & Inspiration

Μικρό ξύλινο σπίτι περιφραγμένο με χαμηλό φράχτη

Οι φράχτες και η μέθοδος περιτύλιξης χρησιμοποιούνται για όλα τα είδη κατασκευών και σε πολλά διαφορετικά σχέδια ύφανσης. Το Wattling έχει χρησιμοποιηθεί στην τέχνη και στους παραδοσιακούς κήπους, γεγονός που αποδεικνύει την ευελιξία και τις δυνατότητές του σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Living Wattle Fence

Ένας ζωντανός φράχτης ιτιάς είναι κατασκευασμένος με κλαδιά ιτιάς και δενδρύλλια που ριζώνουν και αναπτύσσονται, ή με δομή τσαγιού που λειτουργεί ως πέργκολα για αναρρίχηση λουλουδιών και φυτών.

Οι ζωντανοί φράχτες πρέπει να κλαδεύονται και να αναδιαμορφώνονται καθώς μεγαλώνουν, αλλά δημιουργούν όμορφες, δυναμικές οπτικές έλξεις για υπαίθρια τοπία.

Υφαντό φράχτη κήπου

Το Wattling χρησιμοποιείται συνήθως σε μπορντούρες κήπου, κρεβάτια κήπου και φράχτες κήπου. Οι κατασκευές παρέχουν στιβαρά στηρίγματα για τα φυτά, ενώ επίσης αποτρέπουν τη διάβρωση του κρεβατιού του κήπου.

Δημιουργώντας το φράχτη σας

Για κηπουρούς και διακοσμητές εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε επιπέδου εμπειρίας, ο φράχτης είναι μια φθηνή, εύκολη και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση σε σχέση με τους συνηθισμένους φράχτες κήπου.

Αυτή η μέθοδος ύφανσης φράχτη είναι δημοφιλής εδώ και γενιές και συνεχίζει να προσθέτει υφή και ποικιλία σε υπαίθριες ρυθμίσεις σε όλο τον κόσμο. Με μια ποικιλία μοτίβων και χρωμάτων, οι φράχτες λουλουδιών είναι ιδανικοί για κάθε εξωτερικό χώρο.

Εάν εξακολουθείτε να μην σας πουλάνε να φτιάξετε φράχτη, υπάρχουν άλλοι φράχτες κήπου DIY που μπορείτε να φτιάξετε.
Job Requirements
Job ResponsibilitiesMore Latest Jobs

Care Giver Jobs in Dubai | Transguard Careers

We are looking for registered and experienced nurses who are interested in working as a private care giver for elderly patients across the UAE. Candidates must have experience in nationally accredited hospitals with the DHA license. Our healthcare client is keen to...

read more