Nov 23, 2022 | Uncategorized

Ρύθμιση ενός DIY Brooder Box για παπάκια
Salary

Job Overview

Ρύθμιση ενός DIY Brooder Box για παπάκια

Πριν φέρετε στο σπίτι τα πρώτα σας παπάκια, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σπίτι τους έτοιμο για την άφιξή τους. Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να ρυθμίσετε ένα Κουτί εκτροφής DIY για παπάκια ώστε να μπορείτε να βουτήξετε στον διασκεδαστικό και ιδιόρρυθμο κόσμο της εκτροφής πάπιων.

diy κοτοπουλοκοτοπουλο

Αγαπώ όλα τα μωρά, αλλά δεν υπάρχει τίποτα τόσο αξιολάτρευτο όσο τα μωρά παπάκια. Απλώς υπάρχει κάτι στο μικρό κουκλάκι τους και πολύ μεγάλα για αυτούς πόδια που τραβάει την καρδιά μου παρακαλώντας να πάρω μερικά από αυτά στο σπίτι. Και την άνοιξη, οι πάπιες και οι νεοσσοί είναι στα καταστήματα ζωοτροφών και με δελεάζουν σε κάθε επίσκεψη. Πριν βγείτε έξω από το κατάστημα με το δικό σας κουτί γεμάτο χαριτωμένα, θα θελήσετε πρώτα να τους στήσετε ένα σπίτι.

μωρά παπάκια σε κουτί τροφοδοσίας DIY

Αποποίηση ευθύνης: Σύμφωνα με τις οδηγίες του FDA, οι πληροφορίες και τα προϊόντα που προσφέρονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν προορίζονται για τη διάγνωση, τη θεραπεία, τη θεραπεία ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Δεν είμαι επαγγελματίας γιατρός. Πριν χορηγήσετε οποιοδήποτε φάρμακο στα ζώα σας, επικοινωνήστε πρώτα με έναν κτηνίατρο.

Μεγαλώνω νεοσσούς εδώ και μόλις μια δεκαετία και φαίνεται να έχω τα πράγματα σε ένα καλό σύστημα. Οι πάπιες, από την άλλη, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία και το στήσιμο που έχω για τα γκόμενα μου δεν είναι καλό σύστημα για παπάκια.

Τα παπάκια είναι ακατάστατα.

Απλώς δεν μπορούν να το βοηθήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΟΜΠΩΝ

Είναι λίγο αδέξια και στην αρχή. Για αυτόν τον λόγο, θα χρειαστείτε μια ρύθμιση που θα κρατά τα πράγματα τακτοποιημένα, εκτός αν πρόκειται να καθαρίζετε το κουτί τους καθημερινά.

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε

Και αν είστε κάτι σαν εμένα, τότε δεν έχετε χρόνο να καθαρίζετε ένα γεμάτο κουτί κάθε μέρα.

Αυτό το σύστημα θα περιορίσει το καθάρισμα στο ελάχιστο, θα παρέχει ένα στεγνό κουτί που θα κρατά τη δυσοσμία και ένα ασφαλές περιβάλλον για τις πάπιες σας που δεν έχουν ακόμη μεγαλώσει στα πόδια τους.

Οι πάπιες είναι ακατάστατες, απλά δεν μπορούν να το βοηθήσουν. Οι λογαριασμοί τους βρέχουν νερό σε όλους τους γείτονές τους και στο κουτί κάθε φορά που πίνουν ένα ποτό. Έρχεται απλώς με την επικράτεια.

παπάκια που πίνουν από το πιάτο με νερό

Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε ένα κουτί από χαρτόνι ως κουτί εκτροφής, θα θέλετε να κάνετε λίγη προετοιμασία για να διατηρήσετε καλύτερα το νερό.

Πώς να ρυθμίσετε ένα DIY Brooder Box για παπάκια

Βήμα #1 Συγκεντρώστε τις προμήθειες σας.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα χρειαστείτε πριν ξεκινήσετε να ρυθμίζετε τα πράγματα. Τα περισσότερα αντικείμενα μπορεί να έχετε στη διάθεσή σας, αλλά τα υπόλοιπα θα θέλετε να αγοράσετε, ώστε να έχετε έτοιμη την προετοιμασία σας πριν φέρετε τα παπάκια σας στο σπίτι.

Λίστα προμηθειών Duckling Brooder:

Κουτί από χαρτόνι

Τροφή για παπάκια ή νεοσσούς – Βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για τροφή «Starter» και ότι μπορείτε να ταΐσετε παπάκια.

Κλινοσκεπάσματα – Τα ρινίσματα ξύλου λειτουργούν καλύτερα.

Άδειο γάλα ή πλαστική κανάτα

Σχάρα ψύξης – Αν οι τρύπες είναι μεγάλες θα χρειαστείτε δύο.

Τα φύλλα ψησίματος

Τρέφων – Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μπολ, αλλά βρίσκω αυτές τις ταΐστρες πολύ πιο προσεγμένες.

Θερμόμετρο – Για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του κουτιού εκτροφής.

Λάμπα θερμότητας – Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα με προστατευτικό και σφιγκτήρα.

Λάμπα θερμότητας

DIY εκτροφέας πάπιας.  δημιουργήστε έναν απλό εκτροφέα πριν φέρετε στο σπίτι τα παπάκια σας

Βήμα #2 Επιλέξτε μια τοποθεσία.

Τα παπάκια είναι εύθραυστα και πρέπει να φυλάσσονται σε μέρος που να είναι ασφαλές από κατοικίδια ζώα και νεαρά χέρια. Ένα παράξενο μέρος λειτουργεί καλύτερα. Επιλέξτε μια περιοχή με χαμηλή κίνηση, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης στο κουτί. Μας αρέσει να κρατάμε τις πάπιες και τους νεοσσούς μας στο υπόγειό μας σε ένα κλειστό δωμάτιο. Αυτό κρατά τον σκύλο μας μακριά από τα παπάκια επίσης.

Εάν ζείτε στο βορρά, μην ανησυχείτε πολύ για το κρύο. Οι λαμπτήρες θερμότητας αποτελούν μέρος οποιασδήποτε διάταξης με πάπιες ή νεοσσούς και θα κρατήσουν το DIY brooder box σας ζεστό ακόμα κι αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κρύα.

Αποποίηση ευθύνης: Λάβετε υπόψη ότι οι λαμπτήρες θερμότητας αποτελούν κίνδυνο πυρκαγιάς και εάν δεν ασφαλιστούν ή εγκατασταθούν σωστά μπορεί να είναι κίνδυνος πυρκαγιάς. Εξαιτίας αυτού, είναι απίστευτα σημαντικό να χρησιμοποιείτε διακριτικότητα όταν προσθέτετε ένα στο κουτί του αναπαραγωγέα σας. Λάβετε κάθε δυνατή προφύλαξη για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει τη λάμπα ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το κουτί ή το κρεβάτι.

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε

Βήμα #3 Τοποθετήστε το κουτί σας.

Βεβαιωθείτε ότι το κουτί σας είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα παπάκια σας. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι 1-1,5 τετραγωνικά πόδια ανά παπάκι. (Οι νεοσσοί απαιτούν λιγότερα). Εάν το κουτί που έχετε είναι μικρότερο, απλά να ξέρετε ότι θα χρειαστεί να αυξήσετε το μέγεθος καθώς μεγαλώνουν τα παπάκια σας. Και να είστε προετοιμασμένοι, γιατί μεγαλώνουν γρήγορα.

Στη συνέχεια, προσθέστε ένα στρώμα από ροκανίδια στο κάτω μέρος του κουτιού. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα πράγματα καθαρά για τα παπάκια και θα σας διευκολύνει να κρατάτε τα πράγματα τακτοποιημένα επίσης.

ένα κουτί από χαρτόνι με μια σακούλα με ροκανίδια

SLCG PRO ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Η χρήση ρινισμάτων είναι σκονισμένη, περισσότερο από όσο φαντάζεστε. Ίσως όχι τόσο με τα παπάκια αλλά με τους νεοσσούς η σκόνη μπορεί να είναι φρικτή. Λάβετε, λοιπόν, αυτό κατά νου όταν επιλέγετε μια τοποθεσία για το κουτί του γεννητού σας. Θα έχετε σκόνη στους τοίχους και σε οποιαδήποτε γυμνή επιφάνεια είναι κοντά.

Βήμα #4 Προσθέστε την τροφή και το νερό.

Ανέφερα προηγουμένως ότι οι πάπιες είναι ακατάστατες και αυτό είναι ένα βήμα που θα θελήσετε να ακολουθήσετε για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κουτί του γεννητού σας καθαρό και στεγνό. Χρησιμοποιώ ένα απλό ταψί ή ταψί με σχάρα ψύξης. Πάνω από αυτό το set-up, θα βάλετε το φαγητό και το νερό. Αυτό επιτρέπει σε τυχόν χυμένο νερό να πιαστεί στο δίσκο διατηρώντας το κουτί στεγνό. Μπορείτε να βρείτε φύλλα ψησίματος και σχάρες ψύξης στο κατάστημα δολαρίων.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ SLCG PRO: Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια σχάρα ψύξης με μικρά ανοίγματα, ώστε τα μικρά πόδια του παπιού σας να μην πέσουν με κίνδυνο τραυματισμού. Το ράφι που έχω έχει μεγάλες τρύπες, οπότε για να το διορθώσω αγόρασα ένα δεύτερο και το κλιμάκωσα διατηρώντας την περιοχή περπατήματος πολύ πιο εύκολη για τις μικρές πάπιες.

DIY κουτί για παπάκια.  Κουτί εκτροφής DIY για παπάκια

Βήμα #5 Δημιουργήστε ένα αλάνθαστο σύστημα νερού.

Οι πάπιες είναι ακατάστατες, νομίζω ότι μπορεί να το είχα αναφέρει πριν; 🙂 Ειδικά όταν πίνουν.

Δεν είμαι σίγουρος τι κάνουν, αλλά το νερό τείνει να ψεκάζεται παντού όταν πίνουν. Για να το διορθώσω, μου αρέσει να δημιουργώ ένα κλειστό δοχείο για το νερό. Με αυτόν τον τρόπο όταν κουνάνε το κεφάλι τους και χτυπούν τους λογαριασμούς τους, το νερό παραμένει κάπως συγκρατημένο. Απλώς κόψτε μια τρύπα σε μια καθαρισμένη κανάτα γάλακτος ή σε άλλο πλαστικό δοχείο. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά χαμηλό ώστε οι πάπιες να μπορούν να φτάσουν στο νερό, αλλά αρκετά ψηλά ώστε το νερό να μην χυθεί εύκολα.

SLCG PRO ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Καθώς τα παπάκια σας μεγαλώνουν, θα χρειαστεί να σηκώσετε και την τρύπα. Θα δημιουργούσα ένα νέο ποτιστή μετά από μερικές εβδομάδες για να κρατά τα πράγματα στεγνά μέσα στο κουτί σας.

Θα θελήσετε επίσης να βάλετε ξανά μερικές καθαρισμένες πέτρες μέσα στην κανάτα για να μην πιτσιλίζουν πολύ οι πάπιες. Αυτό προστατεύει επίσης το δοχείο νερού από το να χυθεί ή να ανατραπεί.

ένα μεγάλο καφέ παπάκι πόσιμο νερό από μια κανάτα νερού

Βήμα #6 Προσθέστε το φαγητό.

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν σπιτικοί τρόποι για να ταΐσετε τις πάπιες σας, αλλά μου αρέσουν καλύτερα οι πλαστικές ταΐστρες νεοσσών. Είναι προσεγμένα, καθαρίζονται εύκολα και πολύ ανθεκτικά. Με λίγα μόνο δολάρια θα διαρκέσουν για χρόνια και θα δουλέψουν τόσο για παπάκια όσο και για νεοσσούς.

Γεμίστε το δοχείο σας και τοποθετήστε το στο δίσκο δίπλα στο νερό εάν υπάρχει αρκετός χώρος. Εάν όχι, θα θέλετε να βρείτε ένα μικρό ξύλινο μπλοκ για να βάλετε τον τροφοδότη. Αυτό απλώς κρατά το φαγητό λίγο ψηλά για να κρατήσει έξω τυχόν λερωμένα κλινοσκεπάσματα.

σύστημα στέγασης πάπιας μωρού

Βήμα #7 Ζεστάνετε τα πράγματα.

Αποποίηση ευθύνης: Οι λαμπτήρες θερμότητας αποτελούν κίνδυνο πυρκαγιάς, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι το κάνετε αγορά ένα με φρουρό σαν αυτόν που φαίνεται. Επίσης, χρησιμοποιήστε κάθε προφύλαξη για να βεβαιωθείτε ότι η λάμπα σας δεν θα έρθει σε επαφή με χαρτί ή με τα ίδια τα παπάκια. Αυτές οι λάμπες είναι ζεστές και θα κάνουν ζημιά αρκετά γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι ο σφιγκτήρας είναι ασφαλισμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να χαλαρώσει.

Αυτό το βήμα είναι σημαντικό και θα θέλετε να αφιερώσετε χρόνο. Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε ένα ζεστό σπίτι για τα μικρά παπάκια σας ενώ μαθαίνουν να προσαρμόζονται στις θερμοκρασίες σας. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να ξεκινήσετε 90 μοίρες για πολύ μικρά παπάκια και μπορείτε να το μειώσετε κάθε λίγες μέρες καθώς μαθαίνουν να προσαρμόζονται.

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με μια λάμπα θερμότητας, αλλά δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά.

Οι λαμπτήρες θερμότητας είναι επικίνδυνοι και, εάν δεν ρυθμιστούν σωστά, μπορούν να προκαλέσουν γρήγορα φωτιά. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε όλες τις προφυλάξεις κατά τη ρύθμιση των δικών σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει τα πράγματα πριν φύγετε. Αγοράζω λάμπες με προστατευτικό προσώπου και στιβαρό σφιγκτήρα.

Και τα δύο χαρακτηριστικά μου επιτρέπουν να ασφαλίσω πραγματικά τη λάμπα, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να γκρεμιστεί και να πέσει μέσα στον εκτροφέα. Μου αρέσει επίσης να πάω ένα βήμα παραπέρα και να βάλω μια σχάρα πάνω από το κουτί της τροφοδοσίας για να «σταματήσει» τη λάμπα αν πέσει.

Γιατί χρειάζεστε μια λάμπα;

Τα παπάκια και οι νεοσσοί πρέπει να είναι ζεστά αφού δεν είναι με τη μητέρα τους. Η λάμπα θα δώσει επαρκή θερμότητα ακόμα και τις πιο κρύες μέρες.

SLCG PRO ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να καταγράψετε τη θερμότητα στον εκτροφέα σας. Προσπαθήστε να πλησιάσετε τους 90 F την πρώτη εβδομάδα και, στη συνέχεια, προσαρμόστε το κατά 5 βαθμούς κάθε εβδομάδα μέχρι η θερμοκρασία να ταιριάζει με την εξωτερική θερμοκρασία. Αυτό θα βοηθήσει τα παπάκια σας να προσαρμοστούν αργά στην κανονική θερμοκρασία.

πόσο ζεστό για να κάνετε το παπάκι σας να μεγαλώσει.  Κουτί εκτροφής DIY για παπάκια

Αν δείτε τα παπάκια σας στριμωγμένα απευθείας κάτω από τη λάμπα θερμότητας, τότε ξέρετε ότι το κουτί του γεννητού μπορεί να είναι πολύ κρύο και θα θέλετε να προσαρμόσετε τα πράγματα ανάλογα. Αν δείτε τα παπάκια σας μακριά από τη λάμπα θερμότητας, τότε το κουτί του γεννητού μπορεί να είναι πολύ ζεστό και πάλι θα θέλετε να ρυθμίσετε τη λάμπα. Αν, ωστόσο, τα παπάκια σας είναι διάσπαρτα όπως στην παραπάνω εικόνα, τότε ξέρετε ότι έχετε την τέλεια θερμοκρασία για το σπίτι της πάπιας σας.

Βήμα #8 Προσθέστε τα παπάκια σας στον εκτροφέα που κάνετε DIY!

Τώρα για το διασκεδαστικό κομμάτι!

Προσθέστε τις πάπιες σας μία κάθε φορά στο κουτί τροφοδοσίας DIY. Θα θέλετε να τους παρακολουθείτε για να είστε σίγουροι ότι προσαρμόζονται καλά στο νέο τους σπίτι.

Μερικά επιπλέον πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι:

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο εκτροφέας είναι ασφαλής. Τα παπάκια θα βρουν γρήγορα τις τρύπες στο σύστημά σας. Αν δείτε μια περιοχή που χρειάζεται επισκευή, μπορείτε να το κάνετε αμέσως πριν τραυματιστεί κάποιο από τα παπάκια σας.
  2. Φαγητό και Νερό. Παρακολουθήστε για να δείτε ότι όλες οι πάπιες σας μπορούν εύκολα να βρουν και να χρησιμοποιήσουν την ταΐστρα και το ποτίστρο. Εάν δεν είναι, τότε δοκιμάστε να βουτήξετε τον λογαριασμό τους στο νερό για να τους ενημερώσετε πού βρίσκεται. Αν ένα παπάκι βρίσκει την τροφή και το νερό, είναι συνήθως αρκετό για να το βρουν και τα υπόλοιπα.
  3. Υγεία. Μπορείτε να παρακολουθήσετε κάθε παπάκι για τυχόν προβλήματα υγείας. Αυτή είναι μια καλή συνήθεια που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την αλλαγή φαγητού και νερού. Παρακολουθήστε πώς περπατούν, τρώνε, πίνουν και αλληλεπιδρούν. Αν δείτε κάποιον με πρόβλημα, τότε μπορείτε να το αντιμετωπίσετε πριν ξεφύγει από τον έλεγχο.

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε ένα παπάκι που δρα ή περπατά διαφορετικά, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ για συμβουλές. Μάθετε τι να αναζητήσετε και τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε πριν τα πράγματα πάνε πολύ μακριά.

Τα παπάκια είναι μια χαρά να τα έχεις σε κάθε σπίτι.

κίτρινη πάπια σε diy παπιά γεννήτρια

Οι ιδιόρρυθμες γελοιότητες και οι προσωπικότητες τους δίνουν μια σπίθα διασκέδασης που θα απολαμβάνετε κάθε μέρα. Είναι χαμηλής συντήρησης, γεννούν ΤΕΡΑΣΤΙΑ αυγά και βοηθούν στην προστασία του κοτέτσι με τις προειδοποιητικές τους κλήσεις. Σας ενθαρρύνω να προσθέσετε μερικά στο σπίτι σας αυτή τη σεζόν.

Το έχεις δοκιμάσει αυτό; Κουτί εκτροφής DIY για παπάκια? Αν ναι, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για το πώς λειτούργησε για εσάς. Θα ήθελα πολύ να ακούσω!
Job Requirements
Job ResponsibilitiesMore Latest Jobs

Care Giver Jobs in Dubai | Transguard Careers

We are looking for registered and experienced nurses who are interested in working as a private care giver for elderly patients across the UAE. Candidates must have experience in nationally accredited hospitals with the DHA license. Our healthcare client is keen to...

read more