Nov 23, 2022 | Uncategorized

Πώς να φτιάξετε ένα λουτρό σκόνης για τα κοτόπουλα σας
Salary

Job Overview

Πώς να φτιάξετε ένα λουτρό σκόνης για τα κοτόπουλα σας

Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει στον τρόπο κάντε λουτρά σκόνης για τα κοτόπουλα σας. Τι χρειάζεστε, γιατί το χρειάζονται τα κοτόπουλα σας και πού να κρατήσετε τα λουτρά σκόνης για το κοπάδι σας.

Όταν πρωτοξεκίνησα να εκτρέφω κοτόπουλα δεν ήξερα τίποτα.

Δεν….. ΕΝΑ…..Πράγμα

Κάθε μέρα ήταν μια μαθησιακή εμπειρία.

Πώς να φτιάξετε ένα λουτρό σκόνης με χαμηλό κόστος

Θυμάμαι μια μέρα που βγήκα έξω για να ελέγξω τα κορίτσια μου και βρήκα ένα να πετάει χώμα γύρω της. Δεν είχα ιδέα τι έκανε, αλλά στάθηκα να την παρακολουθώ για αρκετή ώρα θαυμάζοντας. Ήταν ξαπλωμένη στο πλάι και πετούσε χαλαρό χώμα παντού, προκαλώντας ένα μικρό σύννεφο σκόνης να φουσκώσει γύρω της όπως και έκανε. Στη συνέχεια έμεινε ακίνητη για το μεγαλύτερο διάστημα κοιμίζοντας στο χώμα στον ήλιο. Στη συνέχεια, πετάχτηκε πάνω, τίναξε όλη τη βρωμιά και έφυγε όσο πιο χαρούμενη μπορούσε.

Το έμαθα αργότερα, απλώς έκανε μπάνιο. Ναι, ένα μπάνιο με βρωμιά. Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο μου αρέσει να εκτρέφω κοτόπουλα στην αυλή μου.

Αργότερα έκανα κάποια έρευνα και έμαθα ότι η προσθήκη ενός λουτρού σκόνης στο κοτόπουλο μου ήταν απαραίτητο όχι μόνο για την προώθηση της υγείας του ποιμνίου μου αλλά και για τη δημιουργία ενός ήρεμου περιβάλλοντος. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μια ατμόσφαιρα σαν ζεν (είναι λέξη;) ώστε οι κότες σας να αποτρέπουν το κολοκυθάκι. Ένα τρομακτικό πράγμα που πρέπει να δείτε αν είστε νέος ιδιοκτήτης κοτόπουλου.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτησή μου, Αραίωσε το Σμήνος για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό και πώς να αντιμετωπίζετε το κολοκυθάκι και τον εκφοβισμό στο κοπάδι κοτόπουλων σας.

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε

Για να μειώσετε την ένταση σε ένα κοτέτσι, θα θέλετε να προσθέσετε πράγματα για να κάνουν οι κότες σας που θα μειώσουν την πλήξη και αυτό θα βοηθήσει πολύ στο να μην μαζέψει το κοπάδι σας άλλες και πιο αδύναμες κότες.

Εάν είστε νέοι στα κοτόπουλα, το μπάνιο με σκόνη μπορεί να ακούγεται σαν τρελή ιδέα. Αγαπούν πραγματικά τα κοτόπουλα να κάνουν μπάνιο; Και στη σκόνη; Σοβαρά?

Γιατί ναι, σοβαρολογώ.

Κοτόπουλα ξαπλωμένα στη βρωμιά και καθαρίζονται με λουτρά σκόνης

Τα κοτόπουλα αγαπούν πραγματικά τα λουτρά σκόνης και βρίσκουν την πράξη πολύ ανακουφιστική, ώστε όταν τελειώνουν κυριολεκτικά λιποθυμούν μερικές φορές ακόμη και στα πλάγια ή στην πλάτη τους.

Δεν μπορώ καν να σας πω πόσο τρομακτικό ήταν για μένα η πρώτη φορά που είδα μια κότα ανάσκελα να κοιμάται. Οι κότες μου κοιμούνται τόσο ήσυχα που πολλές φορές, ακόμα και τώρα, πρέπει να πάω σε ένα λουτρό σκόνης (πες το 3 φορές γρήγορα) για να ελέγξω και να βεβαιωθώ ότι στην πραγματικότητα απλώς κοιμάται.

Όταν βλέπετε για πρώτη φορά ένα κοτόπουλο να κάνει μπάνιο, το τελετουργικό μπορεί να είναι αρκετά κωμικό.

Πώς ένα κοτόπουλο κάνει ένα μπάνιο σκόνης

Πρώτα, η κότα θα σκάψει μια ρηχή τρύπα χαλαρώνοντας τη βρωμιά ξύνοντας το έδαφος με τα πόδια της. Αυτό το μέρος μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα και η κότα θα το απολαύσει τόσο πολύ που τείνει να κάνει περισσότερες από μία περιοχές πριν εγκατασταθεί στο καλύτερο σημείο.

Στη συνέχεια θα ξαπλώσει στο χαλαρό χώμα και θα αρχίσει να κλωτσάει και να πετάει τη βρωμιά παντού και στα φτερά της. Θα συνεχίσει να το κάνει αυτό ξανά και ξανά αναπαυόμενη ανάμεσα σε κάθε ρολό και εκτίναξη. Τελικά, θα τινάξει όλη τη βρωμιά (μια παράσταση από μόνη της) και θα φύγει για να ηρεμήσει τελικά και να πάρει έναν μεγάλο υπνάκο ακριβώς εκεί στην τρύπα.

Γιατί τα κοτόπουλα κάνουν μπάνιο με σκόνη;

Το λούσιμο με σκόνη, επίσης γνωστό ως βρωμιά, είναι μια ριζωμένη πράξη. Ακόμη και τα μωρά κοτοπουλάκια θα προσπαθήσουν να κολυμπήσουν με τη σκόνη στους εκτροφείς τους. Δεν έχω προσθέσει ποτέ λουτρό σκόνης για τα μωρά μου, αλλά ξέρω ότι άλλοι το έχουν κάνει με καλή επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΟΜΠΩΝ

Τα κοτόπουλα κάνουν λουτρά σκόνης ως τρόπο να διατηρούνται καθαρά. Πετώντας χώμα ή άμμο στα φτερά τους βοηθούν να απελευθερωθούν από τα παράσιτα. Παράσιτα που μπορούν να εισβάλουν σε κοτέτσια όπως ψείρες ή ακάρεα.

Λουτράκια σκόνης για τα κοτόπουλα σας – Τώρα για τα τεχνικά πράγματα….

Γιατί είναι τόσο ευεργετικά τα λουτρά σκόνης;

Τα κοτόπουλα έχουν αδένες που εκκρίνουν έλαια. Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να συσσωρευτεί υπερβολικά έλαια μαζί με νεκράκοτόπουλο που κάνει λουτρό σκόνης

δέρμα δημιουργώντας το τέλειο σπίτι για τα παράσιτα. Όταν μια κότα πετάει χαλαρή βρωμιά μέσα από τα φτερά της, στεγνώνει τα περιττά έλαια και αφαιρεί τα υπολείμματα, το νεκρό δέρμα και τυχόν παράσιτα. Αυτό αφήνει το κοτόπουλο καθαρό και ανανεωμένο.

Εάν ο εξωτερικός σας χώρος (κοτόπουλα) είναι μικρός, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο σημείο για να κάνουν μπάνιο τα κορίτσια σας. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα (και αρκετά φθηνά) με ένα ταψί, κουτί απορριμμάτων ή ακόμα και παλιά ελαστικά όπως έκανα εγώ το δικό μας κοτέτσι.

Ελέγξτε γύρω από το σπίτι για οτιδήποτε αρκετά μεγάλο για να χωρέσει μια κότα αλλά αρκετά ρηχό ώστε να μπορεί να μπει χωρίς να την αναποδογυρίσει.

Πώς να κάνετε DIY παλιά ελαστικά σε ένα λουτρό σκόνης κοτόπουλου.

Βήμα 1. Καθαρίστε τα ελαστικά σας

Συγκεντρώστε τυχόν παλιά ελαστικά που μπορεί να έχετε ξαπλωμένα. Για το κοπάδι των 20 μας, είχα 4 ελαστικά και αυτός ο αριθμός φαινόταν να λειτουργεί αρκετά καλά. Στη συνέχεια, δώστε τους έναν καλό καθαρισμό, φροντίζοντας να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα κοτόπουλα σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με σαπουνόνερο και μια σκληρή βούρτσα απολέπισης. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό χείλος του ελαστικού που μπορεί να βλάψει τα κοτόπουλα σας.

Πλύσιμο ελαστικών με λάστιχο για χρήση σε λουτρό σκόνης

Βήμα 2. Αφήστε τα να στεγνώσουν

Αφού πλυθούν και ξεπλυθούν τα ελαστικά, μπορείτε να τα αφήσετε να στεγνώσουν στον ζεστό ήλιο. Ο ήλιος λειτουργεί ως φυσικός αποστειρωτής που θα απολυμάνει τα ελαστικά σας ενώ θα τα επιτρέψει να στεγνώσουν αρκετά γρήγορα.

Βήμα #3. Χρώμα

Στη συνέχεια, μπορείτε να βάψετε τα λάστιχα λευκά για να μην ζεσταθούν πολύ στον ήλιο μόλις βγουν στο κοτόπουλο σας. Αυτό δεν είναι ένα απαραίτητο βήμα, αλλά ένα που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να φωτίσετε λίγο τα πράγματα.

παλιά ελαστικά με σπρέι βαμμένα λευκά

Ο σκοπός του δοχείου, σε αυτήν την περίπτωση, των ελαστικών είναι να διατηρεί τα υλικά λουτρού σκόνης που περιέχονται σε μια περιοχή.

Βήμα #5. Τι να βάλετε μέσα

Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα συστατικά για να δώσετε ακόμα περισσότερα οφέλη στα κοτόπουλα σας. Ανάλογα με το πού ζείτε και πόσα θέλετε να προσθέσετε, θα καθορίσει ποια συστατικά έχετε μέσα στα λουτρά σκόνης σας.

Τα πιο κοινά συστατικά που βρίσκονται σε ένα λουτρό σκόνης κοτόπουλου είναι:

 • Εδαφος
 • Αμμος
 • Τέφρα ξύλου
 • Τσιπς ξύλου
 • Γη διατόμων
 • Βότανα

Δεν είναι απαραίτητο να προσθέσετε όλα όσα προτείνονται, θυμηθείτε ότι το χώμα είναι πραγματικά το μόνο που χρειάζεστε για ένα αποτελεσματικό λουτρό σκόνης. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για ένα χωματόδρομο παρακάτω.

παλιά λάστιχα με χώμα και στάχτη ξύλου σε ένα κοτέτσι

Λουτρό σκόνης για τα κοτόπουλα σας – τα προμήθειες:

 • Ένα στιβαρό δοχείο που θα αντέξει στις καιρικές συνθήκες και θα είναι αρκετά μεγάλο για 1-2 κότες κάθε φορά, όπως μια πλαστική μπανιέρα, ρηχή μπανιέρα ή ακόμα και παλιά λάστιχα θα λειτουργήσουν υπέροχα.
 • Χαλαρή βρωμιά – Αυτό θα λειτουργήσει ως βάση για το λουτρό σκόνης του κοτόπουλου σας και είναι το πιο κοινό συστατικό που βρέθηκε.
 • Άμμος ποιότητας κατασκευής – αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα υλικά στο εσωτερικό του λουτρού σκόνης DIY σας χαλαρά, ώστε να μην συσσωρεύονται.
 • Τέφρα ξύλου – Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν παράσιτα που βρίσκονται στα φτερά της κότας σας. Λίγο πάει πολύ. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε ποτέ τέφρα ξύλου από τούβλα ή οποιαδήποτε που ξεκίνησε με αναπτήρα υγρό.
 • Βαθμός Τροφίμων Γη διατόμων – Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τα τσιμπούρια, τις ψείρες και άλλα παράσιτα που μπορούν επηρεάσει την υγεία του κοπαδιού σας. Το DE είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε αγρόκτημα ή αγρόκτημα καθώς έχει πολλές ευεργετικές χρήσεις.

Οδηγίες για το DIY μπάνιο με σκόνη κοτόπουλου:

 • Τοποθεσία – Τοποθετήστε το μπάνιο σας σε χώρο που είναι εύκολα προσβάσιμος για τις κότες σας. Εάν έχετε ένα μεγάλο κοπάδι, περισσότερα από ένα είναι μια καλή ιδέα. Ψάχνετε για ένα ωραίο ηλιόλουστο σημείο την άνοιξη αλλά όχι στη ζέστη του ήλιου το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα φορητό λουτρό σκόνης κοτόπουλου είναι τόσο ωραίο. Μπορείτε να το μετακινήσετε ανάλογα με την εποχή και τον καιρό.
 • Προστατεύω – Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια τοποθεσία που να είναι προστατευμένη από τα στοιχεία, όπως ο δυνατός αέρας ή η βροχή, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε ένα καπάκι για να διατηρήσετε το περιεχόμενο στεγνό. Για τα κοτόπουλα μας χρησιμοποιώ είτε τετράγωνο σανίδι είτε παλιό καπάκι του κάδου απορριμμάτων. Και τα δύο κάνουν πολύ ωραία δουλειά.
 • Ανακατεύουμε τη βάση – Ανακατέψτε σε ίσα μέρη την άμμο και τη βρωμιά ανακατεύοντας με τα χέρια σας για να ενσωματωθούν όλα μαζί.
 • Προσθέστε πρόσθετα – Θα είναι περίπου 1 φλιτζάνι DE (Γη διατόμων) και μερικά φλιτζάνια στάχτη ξύλου (αυτές οι ποσότητες εξαρτώνται από το μέγεθος του μπάνιου σας)

Μείνετε πίσω και απολαύστε!

Θυμηθείτε, εάν φτιάχνετε ένα εξωτερικό λουτρό σκόνης κοτόπουλου, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάτι για να καλύψετε το λουτρό σκόνης τη νύχτα και κατά τη διάρκεια βροχών έχω διαπιστώσει ότι εάν τα υλικά μέσα βραχούν, μπορεί να χρειαστεί για πάντα για να στεγνώσουν τα πράγματα .

κοτόπουλα που διαλύουν τη βρωμιά σε έναν κήπο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οτιδήποτε ως κάλυμμα.

 • Καπάκι του κάδου απορριμμάτων
 • Ξύλινη σανίδα
 • Tarp
 • Πλαστικό καπάκι θήκης

SLCG PRO ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν χρησιμοποιείτε Γη διατόμων βεβαιωθείτε ότι είναι ποιότητας τροφίμων. Μερικοί λαοί προειδοποιούν ενάντια στο DE στα λουτρά σκόνης, πιστεύοντας ότι μπορεί να βλάψει τους πνεύμονες του πουλιού εάν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες ποσότητες. Δεν είχα πρόβλημα με αυτό, αλλά θέλω να γνωρίζετε τις προειδοποιήσεις ακριβώς το ίδιο. Αν επιλέξετε δεν για να χρησιμοποιήσετε το DE μην ανησυχείτε, η σκόνη/άμμος/στάχτη θα κάνει τη δουλειά μια χαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΑΦΤΗ ΞΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Τι γίνεται αν δεν έχετε χώρο για ξεχωριστό μπάνιο σκόνης;

Δεν έχουν όλες οι πίστες κοτόπουλου χώρο για ένα μπάνιο σκόνης DIY, επομένως εδώ είναι μερικές επιπλέον επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε σε μια περιοχή χωρίς να θυσιάσετε μέρος του τρεξίματος ή του κοτέτσι.

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε

Μερικές φορές το χρόνο αφιερώστε χρόνο για να χαλαρώσετε λίγο από το χώμα στο κοτόπουλο σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα φτυάρι βγάζοντας μεζούρες και αναποδογυρίζοντας το χώμα. Δεν χρειάζεται να σπάσετε ούτε συστάδες βρωμιάς, τα κοτόπουλα σας θα απολαύσουν αυτό καθώς ψάχνουν για σκουλήκια και άλλες λιχουδιές στο αναποδογυρισμένο χώμα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα rototiller και είτε να εργαστείτε σε όλη τη διαδρομή είτε απλώς μια μικρή περιοχή μέσα. Καθώς περνάει ο καιρός, το τρέξιμο κοτόπουλου μπορεί να γίνει πολύ σκληρό και συμπαγές. Ο στόχος είναι να χαλαρώσετε το χώμα, ώστε τα κοτόπουλα σας να μπορούν πρώτα να χαράξουν τυχόν λιχουδιές και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν το χαλαρωμένο χώμα για να κάνουν μπάνιο.

ένας άντρας που διαλύει τη βρωμιά σε ένα κοτέτσι με ένα rototiller

Μου αρέσει πολύ η μέθοδος χαμηλού κόστους της απλής περιστροφής μιας περιοχής στο τρέξιμο για να χαλαρώσει η βρωμιά. Έτσι κάναμε ένα χώρο μπάνιου σκόνης για τις κότες μας για πολλά χρόνια. Αυτό θα δώσει στις κότες σας ώρες απόλαυσης και θα σταματήσει την πλήξη που μπορεί εύκολα να συμβεί σε ένα κοπάδι που δεν είναι ελεύθερης βοσκής.

Τι είναι το Free-Ranging;

Ελεύθερη βοσκή σημαίνει να αφήνετε τα κοτόπουλα σας να είναι χαλαρά κατά τη διάρκεια της ημέρας δίνοντάς τους την ελευθερία να αναζητούν σκουλήκια και άλλα ζωύφια γύρω από την αυλή και την ιδιοκτησία σας. Μια σημείωση προσοχής εάν επιλέξετε να ελευθερώσετε το κοπάδι σας. Εκπαιδεύστε τους να έρχονται όταν τους καλούν. Αυτό θα σας βοηθήσει να τα βάζετε μέσα στο κοτέτσι κάθε βράδυ όπου είναι ασφαλές από τα αρπακτικά.

δύο κοτόπουλα ξαπλωμένα στο χώμα ενός κοτέτσι

Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τα κοτόπουλα σας ή οποιοδήποτε ζώο ζώων να έρχονται όταν καλούνται μέσω συνεπούς εκπαίδευσης.

Κάθε φορά που βγαίνετε έξω για να ταΐσετε τις κότες σας, ανακινήστε έναν κουβά με σιτηρά και καλέστε τους. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε τον ίδιο τόνο φωνής και λέξεις όταν το κάνετε. Μετά από λίγο, θα καταλάβουν ότι η φωνή σου και αυτό το κάλεσμα σημαίνει φαγητό και θα έρθουν τρέχοντας από παντού να φάνε.

Τι γίνεται αν τα κοτόπουλα μου δεν χρησιμοποιούν το λουτρό σκόνης;

Μην ανησυχείτε αν τα κοτόπουλα σας αγνοήσουν τα νέα σας λουτρά σκόνης. Τα κοτόπουλα δεν είναι τόσο περίεργα όσο, ας πούμε, οι κατσίκες ή οι αγελάδες. Κάτι νέο στο κοτέτσι δεν είναι τόσο ενδιαφέρον όσο το ξύσιμο για σφάλματα ή σκουλήκια. Απλά δώστε τους χρόνο.

Ναι, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να καταλάβουν οι κότες τι ακριβώς έχετε φτιάξει για αυτές, αλλά μην ανησυχείτε πριν το καταλάβετε ότι θα κάνουν μπάνιο με την καρδιά τους!

Συγχαρητήρια για την προσθήκη ενός άλλου αναπόσπαστου τμήματος ενός υγιούς χαρούμενου κοτέτσι. Το να είσαι προληπτικός στο δικό σου την υγεία του ζώου και η ευημερία είναι πιο οικονομική από το να περιμένετε μέχρι να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.

Όχι μόνο ένα λουτρό σκόνης για τα κοτόπουλα σας θα προσφέρει υγεία και ευτυχία στο κοπάδι σας, αλλά θα σας προσφέρει και ώρες διασκέδασης!
Job Requirements
Job ResponsibilitiesMore Latest Jobs

Care Giver Jobs in Dubai | Transguard Careers

We are looking for registered and experienced nurses who are interested in working as a private care giver for elderly patients across the UAE. Candidates must have experience in nationally accredited hospitals with the DHA license. Our healthcare client is keen to...

read more
error: Content is protected !!