Nov 23, 2022 | Uncategorized

Πασχαλιά | Οικογενειακός Κήπος Φαγητού
Salary

Job Overview

Πασχαλιά | Οικογενειακός Κήπος Φαγητού

λιλά δέντρο

Η πασχαλιά προέρχεται από την οικογένεια Oleaceae και είναι ένα ελκυστικό σημείο εστίασης στο τοπίο. Οι πασχαλιές έχουν υπέροχα ροζ, μοβ και λευκά άνθη, ανάλογα με την ποικιλία.

Οι πασχαλιές έχουν ευαίσθητα κλαδιά, λιγότερα άνθη και είναι ψηλότερα από τους θάμνους πασχαλιάς, που είναι πιο κοντοί και έχουν πυκνά κλαδιά και περισσότερα άνθη.

Τόσο οι πασχαλιές όσο και οι θάμνοι προέρχονται από το γένος Syringa και υπάρχει διασταύρωση μεταξύ ειδών, συμπεριλαμβανομένων θάμνων και δέντρων του είδους S. vulgaris.

Lilac Tree Γρήγορα γεγονότα

Συνηθισμένο όνομα Κοινή πασχαλιά, πασχαλιά δέντρο
Βοτανική ονομασία Syringa vulgaris
Οικογένεια Oleaceae
Τύπος φυτού Δέντρο που μοιάζει με θάμνο
Ώρα άνθισης Ανοιξη
Εκθεση στον ήλιο Πλήρης ήλιος (6+ ώρες καθημερινά)
Τύπος εδάφους Καλά στραγγισμένο, αργιλώδες, εύφορο, πλούσιο σε χούμο
pH εδάφους Ουδέτερο (7,0 pH)
Ιθαγενής Περιφέρεια Ευρώπη, Ασία
Ώριμο μέγεθος 6–12 πόδια πλάτος, 8–25 πόδια ύψος
Ζώνες Ανθεκτικότητας Ζώνες ανάπτυξης USDA 3 έως 7
Χρώμα λουλουδιών Μωβ, λευκό, ροζ
Χρόνος κλαδεύματος Μετά την ανθοφορία
Επίπεδο Συντήρησης Ανετα

Πώς να φυτέψετε και να μεγαλώσετε λιλά δέντρα

Οι πασχαλιές έχουν χαμηλή συντήρηση μόλις ωριμάσουν. Ωστόσο, τα δέντρα απαιτούν ειδικές παραμέτρους νερού και εδάφους και κατάλληλη έκθεση στον ήλιο για να ευδοκιμήσουν.

Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε λιλά δέντρα είναι πριν παγώσει το έδαφος το φθινόπωρο ή αμέσως μετά την απόψυξη του εδάφους την άνοιξη.

Προετοιμασία του εδάφους

Επιλέξτε ένα σημείο αρκετά μεγάλο ώστε μια πασχαλιά να έχει τετράγωνο χώρο τριών ιντσών γύρω από το πλήρως ανεπτυγμένο δέντρο.

Οι ιαπωνικές πασχαλιές απαιτούν πολύ τετράγωνο χώρο, ωστόσο οι λιλά θάμνοι χρησιμοποιούν μικρότερους χώρους επειδή δεν είναι τόσο ψηλοί και έχουν μικρότερη έκταση.

Σκάψτε την τρύπα για την πασχαλιά σας, κάνοντάς την μια ίντσα μεγαλύτερη από το μέγεθος της γλάστρας του δέντρου. Καλύψτε τις ρίζες με καλά σκαμμένο χώμα και πιέστε απαλά προς τα κάτω για να αφαιρέσετε τους θύλακες αέρα.

Ποτίστε καλά το νεοφυτεμένο δέντρο για να βοηθήσετε το χώμα να βυθιστεί και προσθέστε σάπια φύλλα για να μονώσετε το χώμα γύρω από την πασχαλιά.

Απαιτήσεις εδάφους Lilac Tree

Οι πασχαλιές αναπτύσσονται καλά σε αργιλώδες, καλά στραγγιζόμενο έδαφος με ουδέτερο επίπεδο pH 7,0. Οι πασχαλιές ανθίζουν επίσης καλά σε έδαφος πλούσιο σε χούμο, όπου προστίθεται οργανική ύλη για να διατηρήσει τη σωστή υγρασία.

Τα καθαρά απόβλητα κήπου είναι πλούσια σε χούμο. Οι πασχαλιές μεγαλώνουν αλλά δεν ανθίζουν καλά σε κιμωλώδες έδαφος.

Λίπασμα Πασχαλιάς

Οι πασχαλιές ανθίζουν με την άνοιξη. Αποφύγετε τη χρήση λιπασμάτων με άζωτο γιατί το άζωτο προκαλεί κακή ανθοφορία.

Αναζητήστε πλούσιο σε χούμο, ισορροπημένο, οργανικό λίπασμα που περιλαμβάνει αίμα, ψάρια και κόκαλα, για να προωθήσετε την καλύτερη ανθοφορία. Προσθέστε σάπια φύλλα κάθε άνοιξη.

Lilac Tree Water

Οι πασχαλιές προτιμούν τη μέτρια υγρασία του εδάφους. Ποτίστε συχνά ανώριμα δέντρα πασχαλιάς για να διατηρήσετε την υγρασία του εδάφους και ωριμάστε τα λιλά δέντρα μόνο κατά τη διάρκεια της ξηρασίας ή των ξηρών μηνών. Το ιαπωνικό δασικό γρασίδι είναι ένα άλλο φυτό που θα βοηθήσει στη διατήρηση του φυτικού εδάφους σας.

Χρησιμοποιήστε χώμα που στραγγίζει καλά για να διασφαλίσετε ότι τα δέντρα σας δεν υποφέρουν από σήψη των ριζών που προκαλείται από πολύ υγρό έδαφος.

Lilac Tree έκθεση στον ήλιο

Οι πασχαλιές, όπως και οι δεντρολίβανοι, ευδοκιμούν σε πλήρη έκθεση στον ήλιο, με τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα. Φυτέψτε λιλά δέντρα σε νότια ή νοτιοδυτική θέση για καλύτερα αποτελέσματα.

Οι πασχαλιές μπορούν να αντέξουν κάποια σκιά, αλλά μην φυτέψετε λιλά δέντρα σε πλήρη σκιά.

Θερμοκρασία λιλά δέντρου

Οι πασχαλιές ευδοκιμούν τα πιο δροσερά καλοκαίρια χωρίς πολλή υγρασία ή ζέστη.

Μια πασχαλιά μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, αλλά η άμεση επαφή με παγωμένους ανέμους προκαλεί κατεστραμμένους οφθαλμούς και σπασμένους μίσχους.

Κλάδεμα Πασχαλιάς

Κλαδέψτε τα νεαρά δέντρα πασχαλιάς μετά την ανθοφορία για να προωθήσετε την καλύτερη ανθοφορία στο ώριμο δέντρο. Η καλύτερη στιγμή για να κλαδέψετε μια πασχαλιά είναι όταν τα λουλούδια αρχίζουν να ξεθωριάζουν.

Αφαιρέστε τα ξεθωριασμένα μπουμπούκια από μια πασχαλιά, κόβοντας τους μίσχους με ένα ζευγάρι κλαδευτικά, που απαλλάσσουν τα κλαδιά από τα σάπια φυτά.

Πολλαπλασιασμός Πασχαλιάς

Χρησιμοποιήστε μοσχεύματα δέντρων λιλά για να φυτέψετε και να καλλιεργήσετε νέα δέντρα στον κήπο. Αφαιρέστε τα μοσχεύματα από τη λιλά μόλις τα λουλούδια αρχίσουν να ξεθωριάζουν.

Φυτέψτε ημίωρα μοσχεύματα στις ίδιες εδαφικές συνθήκες. Τα μοσχεύματα μαλακού ξύλου από λιλά δέντρα πολλαπλασιάζονται επίσης καλά.

Αφαιρέστε τα μοσχεύματα ή τα κορόιδα μαλακού ξύλου πασχαλιάς από κάτω από το χώμα με κολλημένα κομμάτια ρίζας. Φυτέψτε τα μοσχεύματα μαλακού ξύλου στις ίδιες συνθήκες με το κύριο δέντρο.

Συνήθη προβλήματα με το δέντρο πασχαλιάς

πρόβλημα πασχαλιάς

Οι πασχαλιές είναι ανθεκτικές στα περισσότερα παράσιτα και ασθένειες, ωστόσο μπορούν να υποκύψουν σε κακές συνθήκες που έχουν ως αποτέλεσμα προβλήματα.

Lilac Borers

Τα πιο κοινά προβλήματα παρασίτων με τα λιλά δέντρα περιλαμβάνουν τέφρα. Οι προνύμφες του λάσπου τρυπώνουν στο στέλεχος και καταναλώνουν τα θρεπτικά συστατικά του δέντρου, σκοτώνοντας το δέντρο της πασχαλιάς.

Οι τρύπες άνοιγαν επίσης συνήθως τρύπες στα κλαδιά, κάτι που είναι μοιραίο για την πασχαλιά.

Εξετάζετε συχνά τα δέντρα πασχαλιάς για να εντοπίσετε μικροσκοπικά τρυπάνια στα φύλλα, τους μίσχους και τα κλαδιά. Ξεκινήστε αμέσως τη θεραπεία με ένα εντομοκτόνο.

Το έλαιο neem βοηθά επίσης στη θεραπεία των πασχαλινών δέντρων για τρυπάνια. Εφαρμόστε εντομοκτόνο ή λάδι neem στο δέντρο μία φορά την εβδομάδα μέχρι να επιλυθεί.

Ζυγαριά Πασχαλιάς

Τα λέπια είναι θωρακισμένα παράσιτα και μια άλλη κοινή προσβολή δέντρων πασχαλιάς. Τα λέπια μοιάζουν με πεπλατυσμένα καφέ-γκρι εξογκώματα που μοιάζουν με κοχύλια αχιβάδας στα κλαδιά και τον κορμό.

Η κάτω πλευρά μιας ζυγαριάς είναι συνήθως μαλακή όταν ξεφλουδίζεται. Τα λέπια μπορεί να προκαλέσουν πτώση φύλλων και νεκρά κλαδιά.

Ακριβώς όπως για τη ζημιά του τρυπητή, επιθεωρείτε συχνά τα φύλλα, τους μίσχους και τα κλαδιά της πασχαλιάς για λέπια.

Τα λέπια αντιμετωπίζονται καλύτερα το συντομότερο δυνατό. Τα εντομοκτόνα όπως το κηπευτικό λάδι, το sevin, η permethrin, το neem oil και το εντομοκτόνο σαπούνι λειτουργούν καλά για τα λέπια.

Θεραπεία μία φορά την εβδομάδα. Ψεκάστε τα νεαρά λέπια που καταναλώνουν το χυμό της πασχαλιάς πριν αναπτυχθούν ένα κέρινο εξωτερικό.

Νόσος του ωιδίου

Η νόσος του ωιδίου είναι μια μυκητιακή ασθένεια που απαντάται σε λιλά δέντρα σε συνθήκες υγρασίας. Οι παρατεταμένες θερμές θερμοκρασίες και οι ξηρές συνθήκες επιτρέπουν στον μύκητα να φυτρώσει στο φυτό την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Ο μύκητας μοιάζει με υπολείμματα λευκής σκόνης στο φύλλωμα.

Η ασθένεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αμέσως μόλις αναγνωριστεί.

Βήματα για τη θεραπεία της νόσου του ωιδίου στα δέντρα πασχαλιάς:

Αφαιρέστε τα προσβεβλημένα φύλλα πασχαλιάς και κλαδέψτε τα κλαδιά για να βελτιώσετε την υγιή κυκλοφορία

Αποφύγετε την προσθήκη λιπάσματος κατά την επεξεργασία του φυτού και μην το ποτίζετε από την κορυφή

Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να εφαρμόσετε ένα μυκητοκτόνο. Αγοράστε ένα φυτοφάρμακο από το φυτώριο της περιοχής σας ή χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα χλωρίνης ενός μέρους σε νερό τριών μερών ως σπιτικό μυκητοκτόνο

Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες μυκητοκτόνου και ψεκάστε κάθε επτά έως 14 ημέρες έως ότου η ασθένεια δεν επηρεάζει πλέον τη πασχαλιά

Η διατήρηση των σωστών συνθηκών φυτού και ανάπτυξης για τις πασχαλιές αποτρέπει την ασθένεια του ωιδίου.

Πασχαλιά

Η πασχαλιά είναι μια βακτηριακή ασθένεια που είναι γνωστή ως άνθος ή βλατίδα. Η πασχαλιά προκαλεί αποσύνθεση, παραμόρφωση και ατελή φύλλα και μίσχους.

Το αποτέλεσμα της μη επεξεργασμένης πασχαλιάς είναι η πτώση των φύλλων. Τα λουλούδια γίνονται επίσης καφέ και αρχίζουν να ξεθωριάζουν με την πασχαλιά.

Η καλύτερη λύση για την πασχαλιά είναι να κλαδέψετε το δέντρο πέρα ​​από όλα τα σημάδια μόλυνσης. Κλαδέψτε το δέντρο όταν ο καιρός είναι ηλιόλουστος.

Ψεκάστε τα δέντρα πασχαλιάς το φθινόπωρο με ένα βακτηριακό μυκητοκτόνο που περιέχει θειικό χαλκό για την πρόληψη της πασχαλιάς. Ψεκάστε ξανά το δέντρο την άνοιξη πριν σπάσουν τα μπουμπούκια.

Φτωχή Πασχαλιά Ανθοφορία

Η κακή άνθηση του δέντρου πασχαλιά οφείλεται σε ακατάλληλες συνθήκες εδάφους, χρήση λιπάσματος με άζωτο ή πολύ μικρή έκθεση στον ήλιο.

Μια πασχαλιά επίσης δεν θα ανθίσει καλά αν ωριμάσει σε άγριο και υπερβολικά πυκνό θάμνο. Κλαδεύετε τα δέντρα πασχαλιάς ετησίως για τα πρώτα τρία χρόνια για να προωθήσετε την ανθοφορία.

Lilac Frost Bite

Οι πασχαλιές αντέχουν καλά στον κρύο καιρό, αλλά οι άμεσοι παγωμένοι άνεμοι προκαλούν μεγάλη ζημιά. Προστατέψτε τις πασχαλιές από τους παγωμένους ανέμους με έναν καμβά γύρω από το δέντρο.

Αφαιρέστε τον καμβά όταν η θερμοκρασία αυξάνεται για να εξασφαλίσετε τη σωστή έκθεση στον ήλιο.

Lilac Tree Suckers

Τα πασχαλιά δέντρα είναι φυτά που μοιάζουν με κλαδάκια που εμφανίζονται κάτω από τις ρίζες και το στέλεχος. Εξετάστε τη βάση του δέντρου δύο φορές το χρόνο για κορόιδα μόλις ωριμάσει σε τρία χρόνια.

Τα κορόιδα μπορούν να στραγγίσουν ενέργεια από το κύριο δέντρο και να περιορίσουν την ανθοφορία. Κόψτε τα κορόιδα μια ίντσα κάτω από το έδαφος.

Μύκητας λιλά μελιού

Ο μύκητας του μελιού είναι μια μυκητίαση που εξαπλώνεται στους κήπους στα τέλη του φθινοπώρου και το καλοκαίρι. Ο μύκητας μοιάζει με μανιτάρια και προσβάλλει τις ρίζες των λιλά δέντρων κάτω από το έδαφος.

Ο μύκητας του μελιού είναι κοινός στους κήπους επειδή δεν υπάρχουν άλλα ζιζάνια για τον έλεγχο της εξάπλωσης.

Τα συμπτώματα των μολύνσεων από μύκητες του μελιού στα δέντρα πασχαλιάς περιλαμβάνουν το ξεθώριασμα, το ξεθώριασμα του φυλλώματος και την κακή ανθοφορία. Ο μύκητας του μελιού δεν εξαπλώνεται πάντα πάνω από το έδαφος.

Εάν ο μύκητας εξαπλωθεί πάνω από το έδαφος, μοιάζει με φρύνους και μανιτάρια.

Δεν υπάρχουν εγκεκριμένες χημικές ουσίες για τους μύκητες του μελιού. Η μολυσμένη πασχαλιά πρέπει να αφαιρεθεί με τις ρίζες της και να καεί.

Περαιτέρω προλήψεις για την εξάπλωση του μύκητα του μελιού περιλαμβάνουν:

Διατήρηση υγιών δέντρων πασχαλιάς με τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης

Φύτευση της πασχαλιάς στο ίδιο επίπεδο με το φυτικό έδαφος και όχι βαθύτερα

Αφαίρεση τυχόν ύποπτου χώματος με μύκητες μελιού

Αφαίρεση όλων των φυτών σε απόσταση 1 ποδιού από το μολυσμένο έδαφος

Διατηρώντας το έδαφος άγονο για έξι μήνες έως ένα χρόνο

Ποικιλίες Πασχαλιάς

Ποικιλίες Πασχαλιάς

Υπάρχουν περισσότερες από 1.000 ποικιλίες ανθοφόρων δέντρων και θάμνων πασχαλιάς.

Οι πιο δημοφιλείς τύποι πασχαλιάς στη Βόρεια Αμερική περιλαμβάνουν το μπλε wedgewood, το ιαπωνικό λιλά δέντρο, το pekin tree lilac, το κοινό λιλά και το primrose lilac.

Οι δημοφιλείς ποικιλίες χωρίζονται σε θάμνους και δέντρα.

Ποικιλίες λιλά θάμνων

Belle της Nancy Lilac

Η πασχαλιά belle de Nancy προέρχεται από την ποικιλία S. vulgaris. Η πασχαλιά belle de Nancy ωριμάζει σε ύψος 8–10 πόδια με διάμετρο 6–8 πόδια.

Ο θάμνος λιλά ανθίζει με πολλαπλά στρώματα μοβ πέταλα. Το belle de Nancy ευδοκιμεί στις ζώνες ανάπτυξης του USDA 3–9.

Charles Joly Lilac

Η λιλά Charles Joly προέρχεται από την ποικιλία S. vulgaris. Ο λιλά θάμνος Charles Joly φτάνει τα 8–10 πόδια με διάμετρο 6 πόδια.

Η λιλά θάμνος Charles Joly ανθίζει σε διπλά κόκκινα και μωβ συστάδες. Ο θάμνος της πασχαλιάς ευδοκιμεί στις ζώνες ανάπτυξης του USDA 4-7.

Sensation Lilac

Οι πασχαλιές αίσθησης προέρχονται από την ποικιλία S. vulgaris. Οι θάμνοι πασχαλιάς αίσθησης φτάνουν τα 8-10 πόδια ψηλά με την ίδια διάμετρο.

Τα θαμνώδη άνθη είναι σε ένα μοναδικό σκούρο μωβ με λευκές άκρες. Οι πασχαλιές αίσθησης αναπτύσσονται καλά στις ζώνες ανάπτυξης του USDA 3-7.

Wedgewood Blue Lilac

Το wedgewood blue lilac προέρχεται από την ποικιλία S. vulgaris. Ο θάμνος της πασχαλιάς σφηνοειδής ωριμάζει σε ύψος 6 πόδια με παρόμοια διάμετρο.

Ανθίζει σε πυκνές συστάδες από έντονο μπλε της λεβάντας. Ευδοκιμεί στις ζώνες ανάπτυξης του USDA 3-7 όπως το κοινό δέντρο πασχαλιάς.

Yankee Doodle Lilac

Οι πασχαλιές Yankee Doodle προέρχονται από την ποικιλία S. vulgaris. Οι λιλά θάμνοι Yankee Doodle φτάνουν σε ύψος 6–10 πόδια με διάμετρο 5–6 πόδια.

Τα λουλούδια ανθίζουν σε ένα απίστευτα λαμπερό μοβ. Ο θάμνος της πασχαλιάς ευδοκιμεί στις ζώνες ανάπτυξης του USDA 2-8.

Ποικιλίες Πασχαλιάς

Κοινή Πασχαλιά

Η κοινή πασχαλιά προέρχεται από την ποικιλία S. vulgaris. Το κοινό δέντρο πασχαλιάς ωριμάζει σε ύψος 8–25 πόδια με διάμετρο 6–12 πόδια.

Η κοινή λιλά ανθίζει με τριαντάφυλλο, κρέμα, λευκό, ματζέντα, λεβάντα, ροζ και μωβ συστάδες. Το δέντρο αναπτύσσεται καλά στις ζώνες ανάπτυξης του USDA 3-7.

Ιαπωνικό δέντρο πασχαλιάς

Η ιαπωνική πασχαλιά προέρχεται από την ποικιλία S. reticulata. Η ιαπωνική πασχαλιά ωριμάζει σε ύψος 25–30 πόδια με διάμετρο 15–20 πόδια.

Ανθίζει σε συστάδες λευκού ή κρεμ. Ευδοκιμεί στις αναπτυσσόμενες ζώνες USDA 3–7. Μια δημοφιλής ποικιλία της ιαπωνικής πασχαλιάς είναι το «ιβουάρ μετάξι».

Πασχαλιά δέντρο Pekin

Το δέντρο pekin πασχαλιά προέρχεται από την ποικιλία S. pekinensis. Το δέντρο της πασχαλιάς pekin ωριμάζει σε ύψος 15–24 πόδια με διάμετρο 15–25 πόδια.

Ανθίζει σε λαμπρές ομάδες διαφόρων χρωμάτων, όπως κανέλα, κίτρινο-χρυσό και ανοιχτό κίτρινο. Αναπτύσσεται καλά στις ζώνες ανάπτυξης του USDA 4–7.

Περσική πασχαλιά

Η περσική πασχαλιά είναι υβρίδιο των ποικιλιών S. laciniata και S. afghanis. Η περσική πασχαλιά μεγαλώνει σε ύψος 7-8 πόδια με διάμετρο 10-12 πόδια.

Η πασχαλιά ανθίζει με κιτρινοπράσινα λουλούδια. Το δέντρο αναπτύσσεται τέλεια στις ζώνες ανάπτυξης του USDA 3–7.

Η περσική πασχαλιά είναι η μόνη πασχαλιά κάτω από 10 πόδια που ταξινομείται ως δέντρο και όχι ως θάμνος.

Primrose Lilac

Η πασχαλιά primrose προέρχεται από την ποικιλία S. vulgaris και είναι ένα δέντρο πασχαλιάς που φτάνει σε ώριμο ύψος 10–15 πόδια και διάμετρο 6–10 πόδια.

Τα άνθη ανθίζουν σε λευκό, κρεμ-κίτρινο ή έντονο κίτρινο. Ευδοκιμεί στις αναπτυσσόμενες ζώνες USDA 3–7.
Job Requirements
Job ResponsibilitiesMore Latest Jobs

Care Giver Jobs in Dubai | Transguard Careers

We are looking for registered and experienced nurses who are interested in working as a private care giver for elderly patients across the UAE. Candidates must have experience in nationally accredited hospitals with the DHA license. Our healthcare client is keen to...

read more
error: Content is protected !!