Nov 23, 2022 | Uncategorized

Εντομοκτόνο σαπούνι εναντίον Neem Oil: Ποιο είναι καλύτερο;
Salary

Job Overview

Εντομοκτόνο σαπούνι εναντίον Neem Oil: Ποιο είναι καλύτερο;

Εντομοκτόνο σαπούνι vs Neem Oil

Το εντομοκτόνο σαπούνι και το έλαιο neem είναι δημοφιλή οργανικά εντομοκτόνα στον κόσμο της κηπουρικής. Και τα δύο εντομοκτόνα είναι αποτελεσματικά, αλλά λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους.

Το εντομοκτόνο σαπούνι είναι ένα μη τοξικό σαπούνι που ελέγχει τα έντομα πνίγοντάς τα ή στεγνώνοντας την προστατευτική τους επικάλυψη. Το έλαιο neem έχει χαμηλή τοξικότητα και παρεμβαίνει στις ορμόνες των εντόμων επηρεάζοντας την ικανότητά τους να τρώνε, να αναπτύσσονται και να αναπαράγονται.

Το λάδι Neem συνδυάζει εντομοκτόνο, ακατοκτόνοςκαι μυκητοκτόνο σε ένα διάλυμα, και έχει πολλαπλές χρήσεις. Αυτό το λάδι είναι, ωστόσο, πιο επικίνδυνο από το εντομοκτόνο σαπούνι λόγω της ελαφράς τοξικότητας του λαδιού και της ικανότητας του να καίει τα φυτά εάν χρησιμοποιείται σε υπερβολική ποσότητα. Το καλύτερο εντομοκτόνο για εσάς εξαρτάται από το επίπεδο κινδύνου με το οποίο αισθάνεστε άνετα.

Εντομοκτόνο Σαπούνι Επεξήγηση

Εντομοκτόνο Σαπούνι

Το εντομοκτόνο σαπούνι είναι ένα οργανικό εντομοκτόνο που παρασκευάζεται με άλατα καλίου από λιπαρά οξέα. Οι κηπουροί χρησιμοποιούν εντομοκτόνο σαπούνι για να αποφύγουν τις προσβολές από παράσιτα στα φυτά. Το σαπούνι ελέγχει με επιτυχία τα έντομα χωρίς να βλάπτει το φυτό.

Προέλευση και διαθεσιμότητα

Τα εντομοκτόνα σαπούνια είναι ένα από τα αρχικά εντομοκτόνα που χρησιμοποιήθηκαν στα τέλη του 16ου αιώνα. Αργότερα, τα προϊόντα αυτά έπεσαν εκτός χρήσης και αντικαταστάθηκαν από ισχυρότερα χημικά εντομοκτόνα. Ωστόσο, τα εντομοκτόνα σαπούνια είναι πλέον και πάλι στη μόδα χάρη στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις βιολογικές μεθόδους πρόληψης παρασίτων.

Το εντομοκτόνο σαπούνι είναι διαθέσιμο στα περισσότερα καταστήματα κηπουρικής και ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως το Amazon, με τιμή μεταξύ $10 και $20.

Συστατικά και Συνταγή

Τα ενεργά συστατικά του εντομοκτόνου σαπουνιού είναι λιπαρά οξέα από φυτικά έλαια ή ζωικά λίπη. Το εντομοκτόνο είναι εύκολο και σχετικά ασφαλές να παρασκευαστεί στο σπίτι.

Σπιτικό Εντομοκτόνο Σαπούνι Σπρέι

  1. Ξεκινήστε με ένα καθαρό μπουκάλι ψεκασμού — 48 ουγγιές είναι το ιδανικό μέγεθος
  2. Επιλέξτε ένα υγρό σαπούνι που δεν περιέχει πρόσθετα όπως άρωμα, ενυδατική κρέμα ή περιττές χημικές ουσίες. Στο μπουκάλι ψεκασμού σας, ανακατέψτε 5 κουταλιές της σούπας σαπούνι ανά 1 γαλόνι νερού
  3. Ανακινήστε το μπουκάλι για να αναμειχθούν καλά το σαπούνι και το νερό πριν από τον ψεκασμό

Προαιρετικά, προσθέστε λάδι στο μείγμα για να κάνετε το εντομοκτόνο σπρέι σαπουνιού πιο αποτελεσματικό κατά των εντόμων. Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι λάδι με 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι σε ένα μπουκάλι. Ανακινήστε γρήγορα για να γαλακτωματοποιηθεί και, στη συνέχεια, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού από αυτή τη βάση ανά 1 φλιτζάνι νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για χρήση στα φυτά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εντομοκτόνο σαπούνι

Για να χρησιμοποιήσετε σωστά το εντομοκτόνο σαπούνι, ψεκάστε απευθείας την κορυφή και το κάτω μέρος των φύλλων και τυχόν έντομα ορατά στο φυτό. Για να είναι αποτελεσματικό, το εντομοκτόνο σπρέι σαπουνιού πρέπει να έρχεται σε άμεση επαφή με τα έντομα. Ψεκάστε το διάλυμα σε φυτά και έντομα κάθε λίγες μέρες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του εντομοκτόνου σαπουνιού

Το εντομοκτόνο σαπούνι είναι μια οργανική και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση σε πολλά εντομοκτόνα βαρέα χημικά. Το σαπούνι αφαιρεί αποτελεσματικά τα λέπια έντομα, τις ωτοασπίδες, τους ψύλλους και τα τσιγκέρ. Το σαπούνι είναι φθηνό και εύκολο να παρασκευαστεί στο σπίτι – καθιστώντας το ένα προσιτό εντομοκτόνο για ερασιτέχνες κηπουρούς.

Αν και τα σπρέι σαπουνιού είναι λιγότερο τοξικά από τα χημικά εναλλακτικά για τους κηπουρούς, τα ζώα που δεν είναι παράσιτα και τα φυτά, το σπρέι μπορεί να βλάψει ορισμένα ιδιαίτερα ευαίσθητα φυτά εάν το μείγμα περιέχει λάδι. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα σπρέι σαπουνιού είναι να κάνετε πρώτα μια δοκιμή επίθεμα.

Patch-test εντομοκτόνο ψεκασμό ψεκάζοντας το διάλυμα σε ένα μικρό τμήμα του φυτού. Ελέγξτε εάν τα φύλλα μαυρίζουν ή ζαρώνουν τις επόμενες 24 ώρες. Εάν τα φύλλα παραμένουν υγιή, χρησιμοποιήστε το διάλυμα στο υπόλοιπο φυτό.

Ένα μειονέκτημα του εντομοκτόνου σαπουνιού είναι ότι δεν είναι αποτελεσματικό κατά των μασητικών εντόμων όπως τα σκαθάρια και οι κάμπιες. Αυτός ο τύπος εντομοκτόνου είναι επίσης λιγότερο αποτελεσματικός κατά των αυγών των εντόμων.

Έλαιο Neem Explained

λάδι neem

Το λάδι neem συμπιέζεται από τους σπόρους των δέντρων neem. Αυτό το λάδι λειτουργεί ως εντομοκτόνο παρεμποδίζοντας τον κύκλο ζωής των εντόμων και εμποδίζοντάς τα να τρώνε και να αναπαραχθούν σωστά.

Προέλευση και διαθεσιμότητα

Το λάδι Neem προέρχεται από το Azadirachta indica, ένα δέντρο που είναι εγγενές στη Νότια Ασία. Το λάδι έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως φυσικό εντομοκτόνο και ως φυσικό συστατικό σε πολλά καλλυντικά και φάρμακα.

Μπορείτε να αγοράσετε αγνό λάδι neem από καταστήματα υγιεινής και εντομοκτόνα σπρέι neem oil από καταστήματα κηπουρικής και ηλεκτρονικά καταστήματα. Το λάδι Neem κοστίζει μεταξύ $10 και $20.

Συστατικά και Συνταγή

Το δραστικό συστατικό του ελαίου Neem είναι αζαδιραχτίνημια ένωση που παρεμβαίνει στους φυσικούς κύκλους ζωής των εντόμων.

Σπιτικό σπρέι Neem Oil

Το διάλυμα ψεκασμού εντομοκτόνων ελαίου Neem είναι εύκολο να παρασκευαστεί στο σπίτι:

  1. Ξεκινήστε με ένα καθαρό, άδειο μπουκάλι σπρέι και φορέστε προστατευτικά γάντια για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς του δέρματος
  2. Θα χρειαστεί να γαλακτωματοποιήσετε το λάδι γιατί το λάδι και το νερό δεν αναμειγνύονται. Για να γαλακτωματοποιήσετε το διάλυμα, ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό πιάτων με 1 γαλόνι νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε σιγά σιγά 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι neem
  3. Ανακατέψτε καλά το διάλυμα λαδιού και το νερό πριν από τη χρήση

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι Neem

Ψεκάστε εντομοκτόνο διάλυμα ελαίου neem στην κορυφή και στο κάτω μέρος όλων των φύλλων του προσβεβλημένου φυτού. Αποφύγετε τον ψεκασμό με λάδι neem σε νέα σπορόφυτα για να αποφύγετε την καταστροφή των φυτών. Μην χρησιμοποιείτε θείο και λάδι neem μαζί.

Ψεκάστε το διάλυμα ελαίου στα φυτά σας κάθε επτά ημέρες. Αν και το λάδι neem, που χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, δεν βλάπτει τα ωφέλιμα έντομα – όπως οι μέλισσες, οι πεταλούδες και οι γαιοσκώληκες – συνιστάται να χρησιμοποιείτε το διάλυμα μόνο το πρωί ή το βράδυ. Αυτές είναι οι στιγμές που αυτά τα ευεργετικά σφάλματα δεν επικονιάζονται.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Neem Oil

Το έλαιο neem έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες, επομένως είναι αποτελεσματικό ως μυκητοκτόνο καθώς και ως εντομοκτόνο. Αυτό το διάλυμα λαδιού βοηθά στην πρόληψη κηλίδα φύλλου, μαύρη κηλίδα, ψώρακαι άλλες κοινές ασθένειες των φυτών.

Αν και το έλαιο neem δεν είναι ιδιαίτερα τοξικό, η κατάποση του λαδιού ή η άμεση επαφή με το δέρμα μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Τα διαλύματα λαδιού, που παρασκευάζονται με υπερβολική ποσότητα neem και χρησιμοποιούνται σε φυτά σε άμεσο ηλιακό φως, μπορούν να προκαλέσουν καύση των φυτών σας.

Εάν χρησιμοποιείτε λάδι Neem ή εντομοκτόνο σαπούνι

Τόσο το έλαιο neem όσο και το εντομοκτόνο σαπούνι είναι αποτελεσματικά και πιο φιλικά προς το περιβάλλον από πολλές εναλλακτικές εντομοκτόνες. Εάν θέλετε ένα εντομοκτόνο, ακαρεοκτόνο και μυκητοκτόνο όλα σε ένα προϊόν, επιλέξτε λάδι neem.

Εάν δεν χρειάζεστε τις επιπλέον ιδιότητες του ελαίου neem και ανησυχείτε μήπως τα φύλλα των φυτών σας καίγονται στο φως του ήλιου, επιλέξτε εντομοκτόνο σαπούνι. Άλλα φιλικά προς το περιβάλλον, οργανικά εντομοκτόνα για τους κηπουρούς περιλαμβάνουν σπρέι φυτικών ελαίων, σπρέι σκόρδου και σπρέι φύλλων ντομάτας.
Job Requirements
Job ResponsibilitiesMore Latest Jobs

Care Giver Jobs in Dubai | Transguard Careers

We are looking for registered and experienced nurses who are interested in working as a private care giver for elderly patients across the UAE. Candidates must have experience in nationally accredited hospitals with the DHA license. Our healthcare client is keen to...

read more